Αναρτήθηκε από: lykourianews | 4 Μαρτίου, 2022

Ξεχωριστή η φετινή εκδήλωση της Χελωνοσπηλιάς

Με  ξεχωριστό τρόπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η φετινή εορταστική εκδήλωση στη Χελωνοσπηλιά της Λυκούριας Καλαβρύτων, για την επέτειο του πρώτου διατεταγμένου προεπαναστατικού επεισοδίου, που έλαβε χώρα στις 16 Μαρτίου 1821.
Ως γνωστόν, λόγω της πανδημίας, οι εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων ήταν πολύ περιορισμένες. Όμως, ο φετινός σχεδιασμός διαφέρει και αναμένεται να είναι μοναδικός. Ο Πρόεδρος Σωκράτης Μούσιος και το ΔΣ του συλλόγου Λυκουριωτών, φαίνεται να υλοποιούν ένα όραμα χρόνων για να τιμήσουν τους πρωταγωνιστές της ελευθερίας.
Μετά την καθιέρωση της αναπαράστασης στη Χελωνοσπηλιά του προεπαναστατικού επεισοδίου, από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου Λυκουριωτών, επόμενος στόχος ήταν να γραφτεί ένα τραγούδι αφιερωμένο στο γεγονός αυτό.
Τον στόχο αυτό ήρθε να υλοποιήσει στιχουργικά ο γνωστός Καλαβρυτινός λογοτέχνης-συγγραφέας, τ. Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και εσχάτως στιχουργικά ενασχολούμενος, ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης.
Το τραγούδι μελοποίησε και ερμηνεύει-το αηδόνι της δημοτικής μας παράδοσης-ο μουσικολογιώτατος π. Χρήστος Κυριακόπουλος, από το Περδικονέρι Γορτυνίας. Συνοδεύει Ορχήστρα παραδοσιακών λαϊκών οργάνων.
• Κώστας Γιαννακόπουλος, Κλαρίνο
• Σωτήρης Μαργώνης, Βιολί
• Γιαννούλης Μαργώνης, Λαούτο
• Ιωάννα Ρήγα, Σαντούρι
• Ανδρέας Νιάρχος, Φλογέρα, Κρουστά.
Η πρώτη επίσημη μουσικοχορευτική παρουσίαση θα γίνει στο χώρο της Χελωνοσπηλιάς στις 13 Μαρτίου 2022 από την χορευτική ομάδα του συλλόγου και αναμένεται να είναι εντυπωσιακή.
Παράλληλα, εκείνη τη μέρα θα ακουστεί και ένα άλλο τραγούδι αφιερωμένο τιμής ένεκεν στον Καμενιανίτη Οπλαρχηγό του 1821, Ξενοχρήστο Νικολόπουλο που σκοτώθηκε κατά την πολιορκία της Πάτρας, στις 9 Σεπτεμβρίου 1822.
Ο Σύλλογος Λυκουριωτών και προσωπικά, ο Πρόεδρος Σωκράτης Μούσιος, ευχαριστούν θερμά τον προαναφερόμενο συμπατριώτη μας λογοτέχνη-στιχουργό Κωνσταντίνο Νικολόπουλο-Καμενιανίτη, καθώς και τον π. Χρήστο Κυριακόπουλο μαζί με το συγκρότημά του για την υπέροχη ερμηνεία.

Καλή αντάμωση στη Χελωνοσπηλιά!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: