Αναρτήθηκε από: lykourianews | 19 Αυγούστου, 2019

Eπιτυχημένη η καλοκαιρινή εκδήλωση από το Σύλλογο Λυκουριωτών ανήμερα της Παναγίας

Η εβδομάδα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με 35άρια και είπαμε ότι για φέτος δεν θα έχει μπόρες. Αμ δε, τρεις ώρες πριν την κεντρική εκδήλωση, ανήμερα της Παναγίας, άνοιξαν οι ουρανοί, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι την δύναμη της φύσης δεν μπορούμε ακόμη να την ελέγξουμε, όχι τουλάχιστον ολοκληρωτικά.

Μετά το τέλος της μπόρας, μικροί και μεγάλοι εθελοντές βγήκαν σαν τα σαλιγκάρια στην πλατεία και σε μισή ώρα την είχαν κάνει καλύτερη απ’ ότι πριν.

Για άλλη μια χρονιά ο Σύλλογος Λυκούριας κατάφερε να οργανώσει μια επιτυχημένη εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με πάνω από 700 άτομα, συγχωριανούς και μη. Το κέφι κράτησε μέχρι το πρωί, με το κλαρίνο του Λάκη Γεωργακόπουλου, βιολί του πάτερ Γεώργιου Αναγνωστόπουλου και παραδοσιακό τραγούδι τον Αντώνη Φίλη να διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Έτσι λοιπόν το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου τα χορευτικά του Συλλόγου Λυκουριωτών έδωσαν εξαιρετικές χορευτικές παραστάσεις με ακούσματα από την Πελοπόννησο έως την Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και νοσταλγικά τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Τα βλέμματα του κόσμου κέντρισε για αρχή το χορευτικό τμήμα της μικρής μας ομάδας, το οποίο έκανε εντυπωσιακή είσοδο και με πρωτοχορευτή το Χρήστο Κοντογιάννη (junior) να κλέβει το χειροκρότημα για τις περίτεχνες φιγούρες τους στο τσάμικο. 

Ακολούθησε το λαϊκό τμήμα, που μας ταξίδεψε σε ρυθμούς φερμένους από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, το γυναικείο τμήμα με χορούς από Μακεδονία και Θράκη και τέλος, το παραδοσιακό τμήμα με εντυπωσιακούς χορούς.

Εδώ αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον πρόεδρό μας και χοροδιδάσκαλο, κύριο Σωκράτη Μούσιο, ο οποίος κάθε χρόνο με χαμόγελο, υπομονή, επιμονή και χωρίς να υπολογίσει την κούραση, δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όπως μας επισήμανε και ο ίδιος, ο Σύλλογος της Λυκούριας είναι πολιτιστικός άρα δεν έχει αρμοδιότητα ούτε με τον αναδασμό, ούτε με το νερό κ.λπ., αλλά έχει λόγο για τα παραπάνω και κυρίως για τον Λάδωνα που έχει πολιτιστικό αλλά και πολιτισμικό χαρακτήρα.

Η ορχήστρα αποτελούμενη από τους Λάκη Γεωργακόπουλο στο κλαρίνο, πατήρ Γεώργιο Αναγνωστόπουλο (διευθυντής Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού) στο τραγούδι και στο βιολί και ο Αντώνης Φίλης στο τραγούδι έδωσαν ρεσιτάλ παραδοσιακή μουσικής και κράτησαν το χορό μέχρι τα ξημερώματα.

Την εκδήλωση του συλλόγου μας τίμησαν με την παρουσία τους οι αιδεσιμότατοι: πατήρ Γεώργιος Μουστάκας, πατήρ Δημήτριος Μπίκος και πατήρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ο γιατρός μας κος Σοφοκλής Κοντογιάννης, ο πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κος Δημήτριος Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρνεσιωτών κος Σπήλιος Μπαλαφούτας ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρυμωτών κος Αθανάσιος Χριστοδουλόπουλος και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου. Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πετρούπολης κος Θεόδωρος Λάππας, ο τέως κοινοτάρχης Λυκούριας κος Γεώργιος Κοσμάς, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Ανδρέας Μπράβος ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος ο γιατρός μας κος Ηλίας Παπαγγελής, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Κώστας Κόντος» κος Ανδρέας Ανδρικόπουλος.

Πέραν όμως της παράστασης που δόθηκε στο χωριό, το χορευτικό μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις των γειτονικών χωριών, στο Παγκράτι, στην Κλειτορία σε συνεργασία με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο, στο Πλανητέρο και στο Λεβίδι.

Επίσης στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων υπήρχαν δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους στην πλατεία του χωριού. Χειροτεχνίες, τσουβαλοδρομίες, αυγοδρομίες και το καθιερωμένο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

Νικητές στον Κρυμμένο Θησαυρό
Κων/νος & Μάριος Κυριακόπουλος
Ανδρέας Σαράντης
Αλκινόη & Άρτεμης Αργυροπούλου
Αναστάσης Καρατζάς
Μιχάλης Τσιόγκας
Ιωάννα Μακρή
Αναστάσης Μακρής

Νικητές στις Τσουβαλοδρομίες
Γεωργία Γκόρπα (μικρή ομάδα)
Κων/νος Γκόρπας (μεσαία ομάδα)
Αναστάσης Καρατζάς (μεγάλη ομάδα)

Νικητές στις Αυγοδρομίες
Μάριος Κυριακόπουλος & Περικλής Λιμπέρης (μικρή ομάδα)
Ανδρέας Σαράντης (μεσαία ομάδα)
Γιώργος Ντακόλιας (μεγάλη ομάδα)

Ακόμη την Κυριακή 18 Αυγούστου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο των απανταχού Λυκουριωτών στον Άγιο Γεώργιο. Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις δύο κυρίες -διατηρώντας την ανωνυμία τους- που για ακόμη μία φορά επιμελήθηκαν το δίσκο αφιλοκερδώς.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην χορευτική ομάδα του συλλόγου, η οποία πρόσφερε με κάθε τρόπο την πολύτιμη βοήθειά της προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και κυρίως μετά τη μπόρα την μέρα της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις δεσποινίδες Μαγκλάρα Θεοδώρα, Μαγκλάρα Κωνσταντίνα, Μούσιου Μαρία, Μούσιου Γεωργία, Μανωλέση Δήμητρα και Τούζιου Γιάννα που ήταν άριστες στο πόστο που τους ανατέθηκε και στα παιδιά που πρόσφεραν την βοήθειά τους για το στρώσιμο των τραπεζιών.

Επίσης τους δωρητές:  Ντακόλια Παναγιώτη, Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, Μηλιτσόπουλο Παναγιώτη, Στούρα Δημήτριο, Σβίγγο Γεώργιο, Λυμπέρη Παναγιώτη, καφετέρια «Καμάρες», κατάστημα «Μπαρμπαρέλα», καφετέρια “Cafe Square”, κατάστημα «Κιβωτός», Πολίτα Πλούμι-Σβίγγου, Nissan Σούρσος Μιχάλης, Κόκκου Κατερίνα και το κατάστημα «Πιτ Παν».

Ακόμη τον Νίκο Κόκκο για την προσφορά των τραπεζιών και καρεκλών καθώς και τον Γεώργιο Πίστα για το στήσιμο της εξέδρας.

Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε στην κα Ρόδη Χαρίκλεια, που χωρίς αυτήν ίσως να μην υπήρχε η χορευτική ομάδα και σίγουρα η θεατρική.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: