Αναρτήθηκε από: lykourianews | 3 Μαρτίου, 2015

Επιστολή με έντονη διαμαρτυρία, του Προέδρου της κοινότητας λυκούριας στη Παγκαλαβρυτινή ενωση

παιδια σχολειου 1 βαση χελωνοσπηλιας

Κοινοποίηση:  κ. Λαζουράς Γεώργιος, Δήμαρχος Καλαβρύτων
κ. Κοντογιάννης Δημήτριος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαβρύτων
κ. Καρράς Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης,
Με χαρά πληροφορήθηκα από δημοσίευμα στα Καλαβρυτινά Νέα σχετικά με τη σύσκεψη που συγκαλέσατε στις 26 Φεβρουαρίου στην Παγκαλαβρυτινή Ένωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους συλλόγους των χωριών της περιοχής μας. Αντικείμενο αυτής της σύσκεψης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ήταν ο κοινός συντονισμός και προγραμματισμός των εορταστικών εκδηλώσεων σε Φροξυλιά και Χελονωσπηλιά. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν σαφώς το πηγαίο ενδιαφέρον για τον τόπο μας αλλά και το πνεύμα ενότητας που πρέπει να διαπνέει τη διοργάνωσή τους και ασφαλώς αξίζουν συγχαρητηρίων. Ωστόσο, ως Πρόεδρος μιας εκ των ενδιαφερομένων Τοπικών Κοινοτήτων οφείλω να σας θέσω τον προβληματισμό μου.
Οι εόρτιες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στα χωριά μας με τη συμμετοχή πρωτίστως των ίδιων των κατοίκων τους. Η συμμετοχή αυτή δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην προετοιμασία «πρακτικών» στοιχείων της εορτής όπως ο καθαρισμός των μονοπατιών, το κόψιμο των πουρναριών κοκ.
Ως Τοπική Κοινότητα επιθυμούμε την ενεργό συμμετοχή μας στη διοργάνωση εορτών που πραγματοποιούνται στα χωριά μας. Θα ήθελα ο προβληματισμός μου να γίνει ξεκάθαρος. Δεν επιθυμούμε να λάβουμε μικρόφωνο στα χέρια μας! Θέλουμε όμως οι κάτοικοί μας, η νεολαία και οι μαθητές των χωριών μας, που αποτελούν τη ζωντανή ιστορία του τόπου μας, αφού αυτοί έχουν απομείνει να την οδηγούν στο μέλλον, να συμμετέχουν ενεργά στην εορτή. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί η ιστορία ενός τόπου να αποκτήσει προσωπική αξία για τον καθένα προσωπικά· όταν από ιστορικό γεγονός που αφορούσε κάποτε κάποιους γίνει προσωπικό βίωμα, γνώση, μεράκι και ενδιαφέρον πρωτίστως των συνεχιστών αυτής της ιστορίας.
Καταλήγοντας την παρούσα επιστολή, επιθυμώ να γίνει σαφές πως ως Τοπικό Συμβούλιο πιστεύουμε στην ύπαρξη των κοινοτήτων και στον πρωταγωνιστικό τους ρόλο. Η φωνή τους πρέπει να εισακούεται! Όχι μόνο στα χωριά μας αλλά και στους Συλλόγους μας και σε ευρύτερες ενώσεις όπως η αξιολογότατη Παγκαλαβρυτινή Ένωση.
Θα είναι πραγματική τιμή μας να συνεργαστούμε μαζί σας! Η αρχή έγινε στη σύσκεψη της 26ης Φεβρουαρίου την οποία επικροτούμε ζητώντας όμως σε τέτοιες συσκέψεις να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων ειδικά σε ζητήματα που αφορούν άμεσα στα χωριά μας. Σχετικά με την επερχόμενη εορτή επιθυμούμε να ενημερωθούμε σχετικά με το πρόγραμμα και να έρθουμε σε συνεννόηση για τις μελλοντικές από κοινού δράσεις μας.

Με εκτίμηση,
Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης
Πρόεδρος Κοινότητας Λυκούριας


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: