Αναρτήθηκε από: lykourianews | 18 Μαρτίου, 2013

Ανάστατη η Λυκουριώτικη κοινωνία

Του Tελάλη
Anonymous

Ανάστατη η Λυκουριώτική κοινωνία από μια παράξενη πράξη που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα, πριν περίπου ένα μήνα είχαν αφαιρεθεί όλα τα κεραμίδια της ανατολικής πλευράς δύο σπιτιών στη Βαρβάρα. Τα χαράματα της περασμένης Δευτέρας 12/3 /13 το φαινόμενο αυτό επεκτάθηκε ραγδαία. Πολλά σπίτια στην Βαρβάρα, όχι πλέον δεν έχουν κεραμίδια αλλά ούτε και τζάμια. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στην Καΐτσα (βέβαια για ανεξήγητους λόγους είχε αποκρυβεί) και μάλιστα εκεί είχαν αφαιρεθεί και πορτοπαράθυρα.

Μετά από εξονυχιστικές έρευνες απ’ την τοπική κοινωνία και ύστερα από πιέσεις σε ανώτερα πολιτικά κλιμάκια και αφού το φαινόμενο έπαιρνε απρόβλεπτες διαστάσεις, οι δράστες προς τιμή του παρουσιάστηκαν στους τοπικούς υπεύθυνους αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών τους.

Για μεν την Βαρβάρα, πρόκειται για τον γιο του Νίκου Κόκκου και εγγόνι του Λιακαΐρη, για το γιο του Σπήλιου Πίστα και εγγόνι του Λιλή, για το γιο της Λορέτας Κόντου και εγγόνι του Κασιολή, για τον γιο και την κόρη της Σοφίας Ανδρικοπούλου και εγγόνια του Κώστα του γραμματέα.

Για τις πράξεις της Καΐτσας την ευθύνη ανέλαβαν ο γιος της Γιωργίας Ντακόλια και τα δυο παιδιά της αδερφής της Φρόσως, όλα εγγόνια του Ανδρέα του Παλάτζα. Το παράξενο είναι ότι τα πιο πολλά από τα μέλη δεν υπερβαίνει τις 60 ημέρες.

Φανταστείτε να περάσουν τα πέντε χρόνια τι έχει να γίνει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει και επιπλέον μέλος το οποίο προς το παρόν διαφεύγει της σύλληψης και που δεν παραδόθηκε γιατί όπως λέχθηκε μάλλον είχε πάνω του εκρηκτικούς και άλλους συνδυαστικούς μηχανισμούς.

Πρόκειται για τον επονομαζόμενο και “γιγαντάκο” και λέγεται Χρίστος, Χρίστου Κοντογιάννης και είναι εγγόνι του Αλέκου Κοντογιάννη. Καλό είναι μέχρι να συλληφθεί ή να παραδοθεί (που το αποκλείω) οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί γιατί όπως αυτοπροσδιορίζεται είναι “διαόλου κάλτσα”.

Υ.Γ. Προκήρυξη που εστάλη στα τοπικά μέσα, ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται και σε άλλες πράξεις. π.χ. Εκτροπή της γκούρας… η να ρουκουλήσουν το κάστρο και να το φέρουν μες τη μεση τη πλατεία, αφού δεν την φτιάχνει κανένας. Προς το παρόν ελέγχονται ως ανακριβείς.
Απορία: Το κάστρο πες θα ‘ναι ένα αξιοθέατο… θα ‘ναι η πιο μεγάλη παιδική χαρά…αλλά τη γκούρα; Που θέλουν να την πάνε οι διαβόλοι; Αυτά θα μας πετροβολάνε και θα μας λένε …ότι εμείς ξελιθαρίζαμε τη γκούρα…..και ότι εσείς περνάγατε εκεί που πέρναγε η πέτρα.
Μα στη πέρα βρύση ρε παιδιά έχει γκούρα; Εμάς για γκούρα μας φαίνεται… γιατί ότι σας περισσεύει το πετάτε εκεί μέσα. Άρα γκούρα είναι…
Να μας ζήσουνε να τα χαιρόμαστε …και να ευχόμαστε για κάτι τέτοια… να μας πετροβολήσουν!!!

Είπα γκούρα και θυμήθηκα κάτι που έλεγε κάποιος πολύ «σοφός»
-να σπουδάσουν …να γίνουν επιστήμονες και γω ας πεθάνω στη γκούρα, κάτου από το γιοφύρι του Καραμάρα!!!!


Σχόλια

  1. Ε ρε γαμπρους που εχει να διαλεξει η κορη μου (άσε που αυτη θα ριχνει τις μολοτωφ)!!!!!!
    Περιμενω προτασεις…….
    Να μας ζησουνε και να γινουνε παληκαρια!!!!

  2. Ρε παιδιά όλα αυτά πόσο χρονών είναι ;
    Αγγελική Μαγκλάρα

  3. Ρε μικρά είναι αλλά τι να τους κάνεις, αφού δεν έχουνε μάνα και πατέρα να τα μαζέψει.

  4. πω πω πω τί πάθαμε???? ευτυχώς που δεν ειναι και η δικιά μου μέσα στη συμμορία!!!!!!!

  5. xaxaxa


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: