Αναρτήθηκε από: lykourianews | 10 Μαρτίου, 2023

Χελωνοσπηλιά υπό την σκιά των Τεμπών

Με το δυστύχημα των Τεμπών και την απώλεια της αγαπημένης μας Αναστασίας Παπαγγελή, η απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Λυκουριωτών ήταν να μη γίνει καμία εορταστική ή πανηγυρική εκδήλωση για την επέτειο της Χελωνοσπηλιάς. Το κλήμα είναι «βαρύ» όχι μόνο στα δύο χωριά (Λυκούριας, Κλειτορίας) λόγω καταγωγής της Αναστασίας αλλά και σε όλη την επικράτεια. Σε αυτή τη γραμμή συντάχτηκε και ο Δήμος Καλαβρύτων όπου και τροποποίησε το πρόγραμμα για τον εορτασμό των 202 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ειδικότερα, στο σύνολο των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί δεν θα περιληφθούν δράσεις που αφορούν παρουσιάσεις εθνικών και παραδοσιακών χορών ή άλλες δράσεις με αμιγώς πανηγυρικό χαρακτήρα.
Επιπλέον, η εκδήλωση της επετείου για τα γεγονότα της Χελωνοσπηλιάς στη Λυκούρια, που επρόκειτο να γίνει την προσεχή Κυριακή μετατίθεται για την Κυριακή 19 Μαρτίου (την ίδια ώρα) και θα πραγματοποιηθεί στο πνεύμα που αναφέρθηκε νωρίτερα χωρίς χορευτικά, ποιήματα και την αναπαράσταση.
Ο Δήμος Καλαβρύτων θα τιμήσει την επέτειο των 202 χρόνων απ’ την Έναρξη της Επανάστασης με σεβασμό στην Ιστορία, στον Αγώνα των προγόνων μας και στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη την κατάσταση πένθους στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας αλλά και η περιοχή μας μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Τέλος, ο Δήμος Καλαβρύτων επισημαίνει ότι αυτή η κατάσταση πένθους ας γίνει η αφορμή, έστω και τώρα, να πρυτανεύσει η σύνεση, η συναίσθηση ευθύνης και κυρίως ο σεβασμός προς τη μνήμη των θυμάτων και το δράμα των οικογενειών τους.
Λιγότερα λόγια και περισσότερη περίσκεψη είναι η στάση που αρμόζει σ’ αυτό που βιώνει σήμερα όλη η Ελλάδα. Λιγότερα λόγια, περίσκεψη, αναζήτηση και καταλογισμός ευθυνών, απτές εγγυήσεις ότι η πατρίδα μας δεν θα ξαναζήσει μια τέτοια τραγωδία και κυρίως σεβασμός στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: