Αναρτήθηκε από: lykourianews | 10 Απριλίου, 2022

Λαμπρή εκδήλωση στην Χελωνοσπηλιά

Εκεί που σημειώθηκαν τα προεπαναστατικά γεγονότα στις 16 προς 17 Μαρτίου 1821 και που σηματοδότησαν τον ξεσηκωμό του έθνους, στην Χελωνοσπηλιά Λυκούριας, γιορτάστηκε πάνδημα με μια λαμπρή εκδήλωση που προκάλεσε συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια.
Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας και αμέσως μετά μετέβησαν όλοι στο μνημείο της Ελευθερίας στη Χελωνοσπηλιά όπου τελέσθηκε Τρισάγιο.
Στην συνέχεια οι μαθητές της Λυκούριας απήγγειλαν ποιήματα και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο του συλλόγου Λυκουριωτών Κ. Σωκράτη Μούσιο.
Την σκυτάλη της εκδήλωσης πήραν τα χορευτικά της Λυκούριας και τα χορευτικά από τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας.

Παρευρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος,o βοηθός Δημάρχου κ. Σωτήρης Δουκλιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ασημάκης Μιχαλόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορίας και Δημοτική σύμβουλος κα Βασιλική Παπουτσή, ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας κ. Βασίλειος Μαγκλάρας, ο πρόεδρος της Τ.Ο.Νέας Δημοκρατίας Καλαβρύτων, κ. Νικόλαος Τσάμης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Λυκούριας, κ. Σβίγγος Αθανάσιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαος Ερμείδης και πολλοί άλλοι.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, που έγραψε το νέο δημοτικό τραγούδι για την Χελωνοσπηλιά και χόρεψε για πρώτη φορά επίσημα το χορευτικό της Λυκούριας.
Παραβρέθηκε επίσης ο απόγονος του Αγωνιστή Χονδρογιάννη που τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο.

kalavyrtanews.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: