Αναρτήθηκε από: lykourianews | 7 Μαρτίου, 2016

Μόνο οι Λυκουριώτες γεμίζουν αίθουσες, τέτοιες εποχές!

DSC_0704
Του ΤΕΛΑΛΗ

Πέρασε κάθε προσδοκία ο χορός του Συλλόγου. Όλοι οι Λυκουριώτες των Αθηνών και όχι μόνο, ήταν εκεί.
Ήρθαν από παντού. Από τη Κυλλήνη, από το Κιάτο, από τον Ωρωπό, από τη Πάτρα
Από που διάσπαρτα Και αν ζουν και δραστηριοποιούνται… άφησαν πίσω την καθημερινότητα και ήρθαν να δουν φίλους και γνωστούς και να δείξουν για μα ακόμα φορά την αγάπη και την εμπιστοσύνη στον ιστορικό σύλλογο μας.
Όπως πάντα ο πρόεδρος μας Σωκράτης Μούσιος  δεν ξέχασε να καλέσει κανένα. Από τον πιο απλό έως και τους πιο σπουδαίους και φυσικά όλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα
Είναι και ένα μήνυμα στην εποχή.  Ό,τι οι προσπάθειες αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται.
Ο πρόεδρος μας έχει βάλει για τα καλά τη σφραγίδα του, όχι μόνο με τη χορευτική ομάδα αλλά γενικά με τη μεθοδική  του δράση σε όλα τα επίπεδα.
Ήταν  ο Γιώργης ο Μπράβος με την αδερφή του, ο  Χρήστος Αυγέρης και η παρέα τους, ήταν ο Χαράλαμπος, ο Νίκος, η Πολίτα του Ντακόλια και όλη η συγγένεια (τα παιδιά του πρώην αγροφύλακα του Βασίλη), ο Λιας και ο  Νίκος Ντακόλιας (Κορδαλης) όπως πάντα σύσσωμη η ομάδα, ο Δημήτρης, ο Αντώνης, η Γιαννούλα, η Ροδούλα Δαραβελα ο Κώστας ο Λυμπερης με τις  τρεις Κορες του  (όλη η  πέρα βρύση),η χαρικλεια Ροδη ,ο Θοδωρής η Δήμητρα και η Γεωργία Γιουρούκου, η Τασία του Κολιόπουλου (από Κερασιά η κόρη του Μιχάλη με τη συγγένεια τους), ο Γιάννης ο Κολλιόπουλος (αλώνι του Γιώργη) με τη Έφη του Κόκκου, ο Θοδωρής, η Ολυμπία ο Τάσος και η Λουκια Λάππα, με το Μιχάλη το Μπαρμπακο, ο Τάσης, ο Φίλιππας (έριξε μεγάλη ζεμπεκιά) η Μαργαρίτα με τη Χριστίνα Μανωλέση, ο Θανάσης, η Βελιώτα, η Μαρία  Μαγκλάρα με όλο το Μαγκλαρέικο, ο Σπήλιος Πίστας, ο Ανδρέας και ο Χρήστος Κολλιόπουλος, η Ζαχαρούλα, η Μίνα, ο Μιχάλης Καρατζάς, ο Χρήστος Κοντογιάννης με τις οικογένειες τους, η Μαρία Καούρη, ο Αλέξης και ο Μάριος Τρίγκας με την οικογένεια του και τη μητέρα τους, ο Γιάννης ο Κοσμάς με τον Πάνο του Κοσμά (Ζούρας) και το Πανό το Παπαϊωάννου (Σαφράμης),ο Κλετσας, γαμπρός του Σωκράτη με τη παρέα του, ο Παναής,  ο Ρόδακης με την Αρεσμία, τη κόρη του τη Νίκη και τα εγγόνια του, ο Χρήστος Τούζιος με όλη τη φαμελιά του, Γιάννης και Μαρία κλπ. Ο Κώστας και η Ειρήνη  η Μούσιου, τα παιδιά του Σωκράτη με τη παρέα τους. Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξαν η παρέα της Ειρήνης  μιας και είχε τα γενέθλια της. Της ετοίμασαν τούρτα και σβήσιμο καίριων και βέβαια όλο το κέντρο τραγούδησε το γνωστό τραγούδι  και ατελείωτο χειροκρότημα.
O  Ηλίας ο Παπαγγελής  με όλη την εξάδα (τα Παπαγγελάκια είχαν απαρτία και μάλιστα ντυμένες αποκριάτικα). Ο Γιάννης Ροδακης οικογενειακώς, ο Γιάννης Μουστάκας ,ο Ντίνας Βιγκος (ξετρελαμένους με το εγγονάκι που απέκτησε πρόσφατα από τη Μαίρη), ο Γιώργης ο Κριμπένης με τη Σοφία. Τα χορευτικά του Σταυραετού με τον πρωτοστατούντα Κώστα Τσαπρούνη. Ο προεδρος του συλλόγου με τη παρέα του από το Κουμανι, οι πρόεδροι των Συλλόγων, ο προεδρος της ομοσπονδίας πρώην Δήμου Λευκασίου Χρήστος Καμπερος, Καρνεσίου Σπηλιος Μπαλαφουτας με τη γραμματέα, ο προεδρος του Συλλόγου Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλιών  Γιώργης Μητροπουλος με τη γυναίκα του, ο Ηρώδης Μητσόπουλος από του Πλανητέρου  με τη σύζυγο του, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Δημητρίου και ο πρόεδρος του, η πρόεδρος του συλλόγου της Σκοτάνης Μαριάνθη με μέλη απο Δ.Σ του Συλλόγου, ο Ανδρέας Μπράβος με την κυρία Κουλα, ο  πρώην κοινοτάρχης, πρώην πρόεδρος Παγκαλαβρυτινης, πρώην αντιδήμαρχος Λυκοβρυςης, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, και ομιλητής στις 25 στα Καλαβρυτα Γιώργος Κοσμας με τη Μαρία τη γυναίκα του  και τη δικηγόρο  κόρη του Αφροδίτη, ο στρατηγός Παπαδημητροπουλος επίτιμος αρχηγός ΕΛΑΣ με τη κυρια του ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΦΕΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ, ο τρατηγός Δήμος Λυμπέρης με τη σύζυγο του, ο Γιατρος Βασίλης Ρωτας με τη σύζυγο του (εγγονός του μεγάλου συγγραφέα αγωνιστή και αντιστασιακού Βασίλη Ρωτα,) ο πρόεδρος της κοινότητας Σοφοκλής Κοντογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμος Κοντογιάννης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς με την σύζυγο του Ισαβέλλα, και ο υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου με τη σύζυγο του Αθηνά.

Φανερά συγκινημένος ο προεδρος  του συλλόγου  μας ο Σωκράτης  Μούσιος από τη κοσμοσυρροή (300 και πλέον συμπατριώτες  και φίλοι,) προσφώνησε όλους τους επισήμους σύμφωνα με το πρωτόκολλο (δεν παίζεται σε αυτά  Σωκράτη). Ευχαρίστησε όλους  τους παρευρισκομένους και του κάλεσε στις εκδηλώσεις της χελωνοσπηλιας. Επίσης ευχαρίστησε όλους του δωροθετες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Μαρία Καούρη. Μετά το λόγο κάλεσε το Δήμαρχο για ένα  σύντομο χαιρετισμό. Ο Δήμαρχος  όπως εύστοχα παρατήρησε  είπε «επειδή  έχετε ανοδική πορεία του χρόνου πρέπει να κλείσετε μεγαλύτερη αίθουσα». Στη θερμή αγκαλιά με το Πρόεδρο του συλλόγου, θύμισε ότι είναι η έκτη συνεχόμενη χρόνια που είναι στο χορό του συλλόγου. Συνεχάρη το Σωκράτη για τη δράση του Συλλόγου και του χορευτικού και απευθυνόμενος στο πρόεδρο της κοινότητας το Σοφοκλή, του είπε ότι αποτελεί παράδειγμα  μίμησης  για το όραμα και τη  μεθοδικότητα του και επιπλέον  κάτι που το κάνουν πολύ λίγοι, ο Σοφοκλής  προσφέρει το μισθό του προέδρου για να αντιμετωπίζονται πράγματα της καθημερινότητας του χωριού. Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς τόνισε ότι το Ίδρυμα Κόντου είναι για τα παιδιά της Λυκουριας, όπως το ονόμασε και ο ιδρυτής του, πρέπει να συνεργαστεί με το Δήμο και μαζί με το νέο μας στολίδι τη πλατεία απο κοινού να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και πόλος έλξης, στεγάζοντας το γραφειο της κοινότητας, το Ιατρειο, το γραφείο του Συλλόγου και τις οποίες δράσεις του χωριού.

Τη σκυτάλη πήρε το χορευτικό που όπως πάντα διαπρέπει και στη συνέχεια παρέσυρε το κόσμο σε ένα ξέφρενο γλέντι … μέχρι πρωίας. Το χορό άνοιξε φυσικά ο Δήμαρχος .
Η λαχειοφόρος αγορά καλά τα πήγε, όπως και γενικότερα η όλη εκδήλωση.
Ο πρόεδρος Σωκράτης Μούσιος  με τη Θεοδώρα τη γυναίκα του είχε φροντίσει να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι. Ειχε μαζέψει όπως κάθε φορά παρά πολλά και ωραία δώρα.
Μόνο η Μαρία η Καούρη είχε προσφέρει δέκα αντίκες .

Σωκράτη πάντα τέτοια… 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: