Αναρτήθηκε από: lykourianews | 24 Φεβρουαρίου, 2016

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (19/02/2016)

ΚΑΤΣΙΚΙΑ

Τοπική Κοινότητα Λυκούριας Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 30 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 21:30, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για:

1. Την τοποθέτηση παγολεκάνης στην γειτονιά «Πέρα Βρύση» από τον κ. Απόστολο Μούσιο, με έγκριση του προέδρου.

2. Την τσιμεντόστρωση των δρόμων α. Σπύρου Στούρα – Παπαγιάννη

β. Σωτήρη Σμέρου – Αγγελή Σβίγγου Η δημοτική ενότητα Κλειτορίας προμήθευσε τα υλικά (άμμος και τσιμέντα) και οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι με εθελοντική εργασία ολοκλήρωσαν το έργο, εκτός ελαχίστων μέτρων (50 μέτρα) λόγω μη συμμετοχής – διαφωνίας μεμονωμένου κατοίκου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

1. Συντήρηση του παραγόμενου γάλακτος (Απόφαση Νο 3/2016) To τοπικό συμβούλιο είναι σε συνεχή επικοινωνία/ ενημέρωση με τους κτηνοτρόφους του χωριού μας για την υγιεινή φροντίδα του κοπαδιού (εμβόλια / αντιμετώπιση μαστίτιδας), την καθαριότητα των σταύλων, την καταπολέμηση των ψύλλων και των τρωκτικών, την σωστή αποθήκευση ποιοτικά ελεγμένων ζωοτροφών, την καύση των νεκρών ζώων και την ορθολογιστική χρήση των κτηνιατρικών φαρμάκων. Η έλλειψη αρμεκτικών μηχανών στη συλλογή του γάλακτος καθιστά δύσκολη τη διατήρησή του σε ικανοποιητική ποιότητα όσον αφορά το μικροβιολογικό φορτίο, με συνέπεια να καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη συστημάτων ψύξης (παγοδοχεία) σε κάθε σταύλο για διατήρησή του σε θερμοκρασία <6°C.  Λόγω της μεγάλης διασποράς των σταύλων και της έλλειψης ηλεκτροδότησής τους, καθίσταται αδύνατη η εγκατάσταση του ψυκτικού αυτού μηχανισμού σε κάθε μονάδα χωριστά. Το Τοπικό Συμβούλιο προτείνει όπως γίνει εγκατάσταση ενιαίας κεντρικής μονάδας ψύξης σε κοινόχρηστο χώρο, εύκολα προσβάσιμο στο βυτιοφόρο γάλακτος. Το κόστος εγκατάστασης, συντήρησης και λειτουργίας θα το αναλάβουν οι τυροκομικές μονάδες της περιοχής μας που λαμβάνουν το γάλα, οι οποίες θα ενημερωθούν εγγράφως για την πρότασή μας, καθώς και για τον τρόπο υγιεινής μςταφοράς του γάλακτος, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από τα παραγόμενα απόβλητα.

2. Αίτηση κ. Αποστόλη Μούσιου (Απόφαση Νο 4/2016)

Το Τοπικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραμονή της παγολεκάνης με τις εξής δεσμεύσεις:

α. ο χώρος να είναι πάντα καθαρός

β. να μην παρεμποδίζεται η διάβαση των πεζών/ των αυτοκινήτων, αλλά και το παιχνίδι των παιδιών γ. αμέσως μόλις τελειώσει η αρμεκτική περίοδος, να απομακρυνθεί η συσκευή.

3. Αίτηση – διαμαρτυρία κ. Θεόδωρου Λάππα για την τοποθέτηση της παγολεκάνης στην Πέρα Βρύση (Απόφαση Νο 5/2016)

To αίτημά του απερρίφθη από το Τοπικό Συμβούλιο (του κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις Νο 3 και 4/2016).

4. Αποθήκη συνεταιρισμού (Απόφαση Νο 6/2016) Οι τοπικοί σύμβουλοι Ιωάννης Ροδάκης και Θανάσης Σβίγγος πρότειναν όπως γίνει προσπάθεια ανακαίνισης της αποθήκης με πέτρινη τοιχοποιία και παραδοσιακή κεραμοσκεπή. Αποφασίστηκε όπως το Τοπικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον σύλλογο Λυκουριωτών «Ο Προφήτης Ηλίας», αναζητήσουν τη βοήθεια των τεχνιτών – μαστόρων της κοινότητας για την από κοινού εθελοντική προσπάθεια της εξωτερικής ανακαίνισης της αποθήκης. Τέλος, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες τις εθελοντικής ομάδας του χωριού μας. Οι: Γιώργος Π. Κατσής Τάκης Μπίκος Κωνσταντίνος Βαλτεσινιώτης Θανάσης Γ. Ντακόλιας Σπύρος Γ. Τσουτσουρούμης Θανάσης Ι. Σβίγγος, με πολύ κέφι και μεράκι, φύτεψαν ακακίες κι έλατα στο χώρο της πρώην παιδικής χαράς, αφού πρώτα την έφραξαν με συρματόπλεγμα. Τους ευχαριστούμε θερμά, και τους περιμένουμε, μαζί με άλλους συγχωριανούς, και στην επόμενη προγραμματισμένη εργασία μας.

Ο Πρόεδρος
Κοντογιάννης Σοφοκλής

Τα μέλη
Ροδάκης Ιωάννης, Σβίγγος Αθανάσιος

Πρόεδρος Κοινότητας: Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης Λυκούρια, 23/02/2016 τηλ επικοινωνίας: 6974 079389 e-mail: agupiela@gmail.com twitter: @agupiela )


Σχόλια

  1. Οι ανακοινώσεις της Κοινότητας αναρτώνται στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο των Καλαβρύτων[Kalavrytanet,KalavritaNews,Kalavrytapress,Φωνή των Καλαβρύτων]

  2. Συγχαρητήρια για τις. αποφάσεις αλλά θα ήθελα να γίνουν κάποιες επεξηγήσεις ! Όσον αφορά το 2.β ποιος κάτοικος διαφωνούσε; Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο κομμάτι του δρόμου έπρεπε να παραδωθεί και από ποιο σημείο έως που ! Με μεγάλη μου λύπη όταν επισκέφθηκα το χωριό μου μετά από πολύ καιρό σσυνειδητοποίησα ότι χρειαζόμουν βάρκα για να φτάσω στο ξεχασμένο από τον θεό σπίτι μου… εκτός αν βρισκόμαστε εκτός σχεδίου πόλεως και δεν το γνωρίζω!Και σαν να μην έφτανε αυτό μαθαίνω ότι δημόσιοι δρόμοι ‘ιδιωτικοποιούνται’ αφού ο καθένας κάνει ο,τι θέλει και βάζει πόρτες όπου τον βολεύει! Δεν θέλω να κακίσω κανέναν , ένα χωριό είμαστε και πρέπει να μάθουμε να ζούμε αγαπημένοι αλλά με αμοιβαία κατανόηση και όχι κοιτώντας μόνον την πάρτη μας και ας πάνε να πνίγουν οι άλλοι! Ποια είναι η θέση του διοικητικού συμβουλίου επ αυτού; Να τηρούνται τα νόμιμα θα πω εγώ !!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: