Αναρτήθηκε από: lykourianews | 29 Οκτωβρίου, 2015

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (23/10/2015)

koin grafeio 2                                   Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (23/10/2015)

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας   Λυκούριας στις 23 Οκτωβρίου 2015, έχοντας πλήρη απαρτία.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο οτι:

α. Η Κοινότητα εξακολουθεί να παραμένει χωρίς γραφείο, καθιστώντας το τοπικό συμβούλιο αδύνατο να εκτελέσει τα καθήκοντά του, καθώς το ίδρυμα αρνείται την παράδοση των κλειδιών παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων για την επιστροφή της χρήσης του παλιού Δημοτικού Σχολείου στην Κοινότητα.

β. Στο Αγροτικό Ιατρείο, το δωμάτιο του ιατρού παραμένει παρανόμως κλειστό από το Ίδρυμα, ενώ ήδη έχει διοριστεί ιατρός. Βέβαια παραμένει άγνωστο αν θα εγκατασταθεί στο χωριό μας, καθώς θα πρέπει να μετακινείται κάθε μέρα Λυκούρια – Κλειτορία για διαμονή.

γ. Το λιβάδι «Κέλπισι» κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο είναι εκτός χρήσης βοσκής. Kαθίσταται γνωστό στον κ. Ανδρίκο Θεόδωρο που χρησιμοποιεί τον κοινοτικό στάβλο, ότι απαγορεύεται η χρήση των πέριξ καλυβιών για τα ζωντανά του.

γ. Έγινε βιοχημική εξέταση του νερού των πηγών του Λάδωνα, με αποτελέσματα εντός φυσιολογικών ορίων.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

  1. Δεξαμενή (Απόφαση Νο 25/2015)

Η επισκευή/συντήρηση της δεξαμενής ολοκληρώθηκε, ως εκκρεμότητα παραμένει μόνο η εκτροπή της υπερχείλισης από τον στάβλο Ντίνου Ροδάκη στη Γκούρα.

Οι τοπικοί σύμβουλοι Γιάννης Ροδάκης και Θανάσης Σβίγγος έθεσαν για ακόμα μια φορά επί τάπητος την επικινδυνότητα του δρόμου Αγία Βαρβάρα – Δεξαμενή – Ταρτουπλιάκα, όπου σε κάθε πλημμύρα μεταφέρονται τόνοι υλικών μέσα στις αυλές των σπιτιών, και πρότειναν όπως ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Βασίλης Καρράς επισκεφθεί την γειτονιά για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

  1. Δημοτικό Σχολείο (Νέο)- (Απόφαση Νο 26/2015)

Το σχολείο σταμάτησε τη λειτουργία του από το 2014 λόγω της μείωσης του αριθμού των παιδιών. Το Τοπικό Συμβούλιο, μετά από λεπτομερή συζήτηση, αποφάσισε όπως προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων την σύσταση επιτροπής για την καταγραφή του υπάρχοντος εξοπλισμού (γραφεία – θρανία – καρέκλες – υπολογιστές κλπ) στην οποία να συμμετάσχουν και οι τοπικοί σύμβουλοι του χωριού μας Γιάννης Ροδάκης και Θανάσης Σβίγγος.

Πρόταση του Τ.Σ. είναι όπως η υλικο-τεχνική υποδομή του σχολείου παραμείνει στο χωριό για μελλοντική χρήση (συνεταιρισμός – βιβλιοθήκη – κυλικείο εκκλησίας)

 

 

                                Ο Πρόεδρος                                                                Τα μέλη

                      Κοντογιάννης Σοφοκλής                             Ροδάκης Ιωάννης     Σβίγγος Αθανάσιος

Πρόεδρος Κοινότητας:  Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης                       

τηλ επικοινωνίας: 6974 079389

e-mail:  agupiela@gmail.com

twitter: @agupiela


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: