Αναρτήθηκε από: lykourianews | 6 Οκτωβρίου, 2015

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (25/09/2015)

ΛΑΔΩΝΑΣ

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, έχοντας πλήρη απαρτία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος και οι τοπικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Γεωργίου Ντακόλια του Ηλία για τον πρόωρο κι άδικο χαμό του αγαπημένου μας Δημήτρη, με την ελπίδα και την πίστη να είναι το τελευταίο θανατηφόρο τροχαίο στο χωριό μας.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος στην εισήγησή του αναφέρθηκε:
1. στην συνεχιζόμενη ανταπόκριση των συγχωριανών μας στην ομαλή και χωρίς προβλήματα κατανάλωση νερού, αλλά και στην άμεση κι αποτελεσματική ανταπόκριση της Δ.Ε. Κλειτορίας σε βλάβες του δικτύου ύδρευσης.
2. στην τηλεφωνική κλήση από την συμπατριώτισσά μας κ. Αθανασία Μπράβου, όπου δήλωσε πως διαφωνεί στο άνοιγμα του δρόμου «Κλήμα Παυσανία – Πηγές Λάδωνα». Η κυρία Μπράβου ενημερώθηκε ότι οι πληροφορίες που είχε λάβει προφορικά ήταν λανθασμένες, και πως η χάραξη του δρόμου δεν περνάει από το χωράφι της, αλλά από την μπακίνα του ποταμού Λάδωνα.
3. στον πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό και των τριών γεωτρήσεων, που φαίνεται να βελτιώνουν σημαντικά το πρόβλημα της ύδρευσης. Θα ήταν παράλειψη αν δεν γίνει αναφορά στις συντονισμένες ενέργειες του κ. Χρήστου Α.Κοντογιάννη και του κ. Βασίλη Καρρά, αντιδημάρχου της Δ.Ε. Κλειτορίας, που με την τεχνική βοήθεια του κ. Αντώνη Καπετανίδη, ένα έργο πολυδάπανο ολοκληρώθηκε με ελάχιστο κόστος για τον Δήμο Καλαβρύτων.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1. Δρόμος «Κλήμα Παυσανία – Πηγές Λάδωνα» (Απόφαση Νο 23/2015)
Ένα μονοπάτι – δρόμος που πέραν της ιστορικής και τουριστικής αξίας του, έφερε στο φως τουλάχιστον 700 στρέμματα κάμπου έτοιμα προς καλλιέργεια, που από χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένα λόγω του βαλτώδους της περιοχής.

Δυστυχώς όμως το έργο φαίνεται να μην μπορεί να ολοκληρωθεί με την ομαλή διαδικασία λόγω:

α. της υπερβάλλουσας περιβαλλοντικής ευαισθησίας υπηρεσιών (για κόψιμο των πεσμένων λευκών και ιτιών εντός του ποταμού) απέναντι σε ένα χωριό που φροντίζει – στηρίζει κι αγαπά το περιβάλλον (φύτεμα δένδρων – προστασία μοναχικών δένδρων – ελατοδάσους Σαϊτά – ποταμών)

β. μιας διαφωνίας ιδιοκτήτη (κα Ανδριάνα Κουραμάρα) , που στερεί πλέον από τις οικογένειες του χωριού μας την πρόσβαση στα χωράφια τους.

Το τοπικό συμβούλιο, μετά από προσκόμιση αιτήσεων από κατοίκους του χωριού μας, κι αφού προηγουμένως η οικογένεια αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση, αποφάσισε όπως προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων την διαδικασία απαλλοτρίωσης του χωραφιού, στο σημείο όπου θα περάσει ο δρόμος. Ο δρόμος ακολουθεί την πορεία της όχθης του ποταμού, και η ζημιά στο χωράφι θα είναι ελάχιστη.

Αιτήσεις κατοίκων (απόφαση Νο 24/2015)

α. Αίτηση Γεωργίου Κριμπένη του Κωνσταντίνου

Το Τοπικό Συμβούλιο τον ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία του στη διάνοιξη του δρόμου και θα λάβει υπ’ όψιν του τις προτάσεις του.

β. Αίτηση Παναγιώτας Μαγκλάρα του Βασιλείου

Η τσιμεντόστρωση που ζητείται αφορά ιδιωτικό δρόμο και είναι αδύνατον να εκτελεστεί.

γ. Αίτηση δεκάδων κατοίκων για τον καθαρισμό του αγροτικού δρόμου «Αγία Βαρβάρα – πέρα βρύση» μήκους 3.000m.

Το τοπικό συμβούλιο πρότεινε όπως οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Ιωάννης Ροδάκης και κ. Θανάσης Σβίγγος έρθουν σε επικοινωνία με τον κ. Βασίλη Καρρά, αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Κλειτορίας, και κατά τους χειμερινούς μήνες που τα μηχανήματα του Δήμου έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια, να γίνει καθαρισμός του αγροτικού δρόμου, που θα δώσει πρόσβαση σε εκατοντάδες στρέμματα για καλλιέργεια κι αξιοποίηση (φύτεμα –περιποίηση λιοστασιών).

Ο Πρόεδρος​
Κοντογιάννης Σοφοκλής

Τα μέλη
Ροδάκης Ιωάννης
Σβίγγος Αθανάσιος
Τοπική Κοινότητα Λυκούριας Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων

Πρόεδρος Κοινότητας: Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης
τηλ επικοινωνίας: 6974 079389
e-mail: agupiela@gmail.com
twitter: @agupiela


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: