Αναρτήθηκε από: lykourianews | 1 Οκτωβρίου, 2015

Η πρόταση του τοπικού συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα 2016 της κοινότητας Λυκούριας

Σχέδιο μελέτη για τον Σκεπτόμενο

Σχέδιο μελέτη για τον Σκεπτόμενο Γ.ΤΣΑΡΟΥΧΗ

Πρόεδρος Κοινότητας:
Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης
Λυκούρια, 30/09/2015

Προς: Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Λαζουρά Γεώργιο
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κοντογιάννη Δημήτριο Αντιδήμαρχο Κλειτορίας, κ. Καρρά Βασίλειο

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Σε απάντηση του υπ’ αριθμόν 9454/8-9-2015 εγγράφου σας σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα της τοπικής κοινότητας Λυκούριας, σας επισυνάπτω τις προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, όπως αποτυπώθηκαν στη συνεδρίαση αυτού που διενεργήθηκε στις 25/9/2015. Οι προτάσεις αυτές έχουν εναρμονιστεί με την δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται ο Δήμος Καλαβρύτων, όπως αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στο έγγραφό σας.
Τα έργα που σας θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, αλλά και πολύ σημαντικά για την ποιοτική και οικονομική βελτίωση των συνθηκών ζωής των συγχωριανών μας.

Οι προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου για το 2016 είναι:

  1. Καθαρισμός των ποταμών

α. Η τοπική κοινότητα της Λυκούριας έχει 2.500-3.000 στρέμματα ποτιστικού κάμπου, που δυστυχώς έχουν μείνει ακαλλιέργητα για δεκαετίες, λόγω της έλλειψης αναδασμού αλλά και λόγω των χειμερινών- ανοιξιάτικων πλημμυρών (καθώς οι κοίτες των ποταμών είναι γεμάτες από πεσμένα – σάπια δένδρα)

β.  Οι πηγές του Λάδωνα εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς καμία περιβαλλοντική  – τουριστική ανάπτυξη και χωρίς χαρτογράφηση της πορείας του ποταμού.

  1. Ύδρευση των σταύλων: Η σημερινή υδροδότηση γίνεται από το σπίτι του κάθε κτηνοτρόφου, με λάστιχο χαμηλής πίεσης και για αρκετά χιλιόμετρα, με συνέπεια να παρουσιάζονται μη-αντιληπτές βλάβες και έλλειψη νερού στα μαντριά. Ως πρώτη προτεραιότητα προτείνονται οι περιοχές

α. Γαϊδαράς

β. Μαλτιγιάννι

Ο αριθμός των εξυπηρετούμενων ζώων ανέρχεται περίπου σε 4.000-4.500. Η μεταφορά του νερού χρειάζεται μονοσωλήνιο λάστιχο υψηλής πίεσης Φ32. Η τοποθέτησή του κρίνεται ιδιαίτερα προσιτή λόγω της εύκολης πρόσβασης από τα μηχανήματα του Δήμου Καλαβρύτων (υπάρχει αγροτικός δρόμος και στις δύο περιοχές). Η παροχή θα θεωρείται δεύτερη (με φρεάτιο & μετρητή) και η κατανάλωση θα είναι ανάλογη του αριθμού των ζώων. Το απαιτούμενο μήκος του λάστιχου είναι 1500m για την περιοχή «Γαϊδαράς» και 4.500m για την περιοχή «Μαλτιγιάννι».

Το έργο θεωρείται ιδιαιτέρως μικρού κόστους, αλλά πολύ αναγκαίο για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.

  1. Βελτίωση του συστήματος μεταφοράς του νερού ύδρευσης

α. αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στη γειτονιά «Κροκασάνι», μήκους     περίπου 300 μέτρων

β. αντικατάσταση του σιδερένιου σωλήνα που μεταφέρει το νερό της Τριανταφυλλιάς από τη θέση Καλιγάρη στη θέση Προφήτης Ηλίας, μήκους περίπου 800 μέτρων.

Και οι δύο περιγραφόμενοι αγωγοί είναι ακατάλληλοι για τη μεταφορά πόσιμου νερού.

Ανακεφαλαιώνοντας, πιστεύουμε ότι τα έργα που προτείνουμε είναι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, αλλά και πολύ απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κοινότητάς μας.

Ο Πρόεδρος
Κοντογιάννης Σοφοκλής

Τα μέλη
Ροδάκης Ιωάννης
Σβίγγος Αθανάσιος

τηλ επικοινωνίας: 6974 079389
e-mail:  agupiela@gmail.com
twitter: @agupiela


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: