Αναρτήθηκε από: lykourianews | 23 Ιουνίου, 2015

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (20/06/2015)

 

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας   Λυκούριας, έχοντας πλήρη απαρτία, με μοναδικό θέμα: αποχέτευση οικιακών και βιομηχανικών λυμάτων.

Απόφαση Νο 17/2015.

Είναι  γνωστό σε όλους μας, ότι από τη δεκαετία του ’70 δημιουργήθηκε στο χωριό μας σύστημα αποχέτευσης των οικιακών λυμάτων.

Ο κεντρικός σωλήνας του μεγαλύτερου μέρους του χωριού κατέληξε σε φυσική τρύπα στη Γκούρα (στο κέντρο του χωριού) κι ένας δεύτερος αγωγός σε φυσική τρύπα στο «χωράφι Αλέκου Αναστασόπουλου» (100-200m από το χωριό), η οποία μετά από λίγους μήνες γέμισε και τα λύματα έρεαν ελεύθερα στο ρέμα της Σπαρτιάς για δεκαετίες, με όλα τα συναφή προβλήματα της Δημόσιας Υγείας (κίνδυνοι για λοιμώδη νοσήματα όπως ηπατίτιδα / λεπτοσπείρωση) και του περιβάλλοντος (υδροφόρος ορίζοντας – μόλυνση άγριων ζώων – πουλιών). Για την ασφαλέστερη προστασία των κατοίκων ο αγωγός μεταφέρθηκε προσωρινά στη θέση «Λινέρια», σε απόσταση 600 μέτρων από τα τελευταία σπίτια του χωριού.

Το περιγραφόμενο αποχετευτικό σύστημα του χωριού μας δεν πληροί καμία κείμενη νομοθεσία της Ε.Ε., καθώς τα λύματα ρέουν ελεύθερα σε υδατορέματα και φυσικές τρύπες.

Το Τοπικό Συμβούλιο, μετά από πολύωρη συζήτηση, αλλά και με την συμμετοχή αρκετών ενδιαφερόμενων κι ανησυχούντων κατοίκων, αποφάσισε όπως προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων τα κάτωθι:

 1. Για τις βιοτεχνικές μονάδες εκτός του χωριού μας που παράγουν βιομηχανικά απόβλητα, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να εναρμονιστούν με τις υπάρχουσες κοινοτικές οδηγίες «περί συλλογής κι επεξεργασίας βιομηχανικών λυμάτων» που επιβάλλουν την δημιουργία στεγανού βόθρου και το άδειασμα αυτού με βυτιοφόρα, όπου τα λύματα θα διοχετεύονται σε θέση –σημείο που ο Δήμος Καλαβρύτων θα ορίσει.
 2. Οικιακά λύματα: να καταργηθεί άμεσα το υπάρχον αποχετευτικό σύστημα του χωριού, σύστημα το οποίο είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, και οι κάτοικοι να απαλλαγούν από τα ετήσια τέλη αποχέτευσης. Κάθε οικία θα πρέπει να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία που προβλέπει:

α. την δημιουργία βιολογικού απορροφητικού βόθρου δύο διαμερισμάτων: ενός μικρού στεγανού όπου θα γίνεται η ζύμωση των στερεών λυμάτων με τη βοήθεια πρόσθεσης ενζύμων κάθε μήνα, κι ενός μεγάλου απορροφητικού, όπου θα τηρείται η κείμενη νομοθεσία (πάνω από 15 μέτρα μακριά από σωλήνες ύδρευσης, 30 μέτρα από πηγές νερού και δύο μέτρα από τα άκρα οικοπέδου και τα θεμέλια κτιρίου). Επί μη πληρώσεως των κριτηρίων, ο βόθρος θα είναι στεγανός και θα γίνεται μεταφορά των λυμάτων με βυτιοφόρο με εναπόθεση των λυμάτων σε θέση που ο Δήμος Καλαβρύτων θα ορίζει.

 1. Για την οριστική λύση του προβλήματος, την αποφυγή μόλυνσης του περιβάλλοντος, την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και γα την μείωση του κόστους αδειάσματος των στεγανών οικιακών βόθρων, ζητάμε όπως συνταχθεί μελέτη για την μεταφορά των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό της Κάτω Κλειτορίας.

 

                                Ο Πρόεδρος                                                                Τα μέλη

                      Κοντογιάννης Σοφοκλής                             Ροδάκης Ιωάννης     Σβίγγος Αθανάσιος

Πρόεδρος Κοινότητας:  Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης                       

τηλ επικοινωνίας: 6974 079389

e-mail:  agupiela@gmail.com


Σχόλια

 1. Ρε φωστήρες ‘γιατροί’! Τώρα που γέμισε η γεώτρηση μπας και καταλάβατε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι; Τώρα σας ήρθαν όλες οι ιδέες; Πού είναι εκείνος ο λαλίστατος αρθρογράφος που τα ήξερε όλα; Γιατί σιώπησε; Τι θα κάνουμε τώρα; Γεωτρήσεις θα ανοίξουμε στα σπίτια μας ή βόθρους; Για να γλιτώσουμε και τα τέλη… Δώστε πρόεδροι το καλό παράδειγμα και ανοίξτε πρώτοι γεωτρήσεις ή βόθρους στα σπίτια σας. Τώρα που σας βάλανε μπροστά κάθομαι και γελάω. Καιρός ήτανε να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ.

  • και εγω το ιδιο κανω,καθομαι και γελαω

 2. O Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  Σ’ αυτές τις κρίσιμες, για την Πατρίδα και το Λαό μας ώρες, δεν επιτρέπεται, κανένας μας, να σιωπά, να μένει απαθής ή να αδιαφορεί.

  Σεβόμενος τη διαφορετική άποψη, για το δημοψήφισμα της Κυριακής, λέω ξεκάθαρα, ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στην Ελπίδα, ΝΑΙ στην ανάπτυξη, ΝΑΙ στο μέλλον των παιδιών μας.

  Συμφωνώ και συντάσσομαι, με το, ομόφωνο, ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που ελήφθη χθες και έχει επι λέξει ως εξής:

  “Ψήφισμα της ΚΕΔΕ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

  ΝΑΙ στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κατέληξε ομόφωνα, επί των παρόντων, στο ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και το Προεδρείο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6.30 το απόγευμα.

  Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

  Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.

  Η θέση αυτή διαταράσσεται σοβαρά από την απόφαση της Κυβέρνησης να προκηρύξει για τις 5 Ιουλίου δημοψήφισμα, με ένα «θολό» ερώτημα που αφενός δεν διασφαλίζει τη έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

  Η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δημιουργεί ήδη πρωτόγνωρες για μια ευρωπαϊκή χώρα καταστάσεις.

  Καταστάσεις όπως κλειστές τράπεζες, περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, «ουρές ντροπής» των συνταξιούχων που αδυνατούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους, στα πρατήρια βενζίνης και τα σούπερ μάρκετ, περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων που ακυρώνουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απολύσεις εργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας,

  Η Αυτοδιοίκηση λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο λαϊκισμό

  Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση δεν θα παρακολουθήσει αδρανής τις εξελίξεις.

  Για μας η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και ο αποκλεισμός μας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα είναι καταστροφική. Θα οδηγήσει:

  Στην απώλεια πόρων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ μελλοντικά, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κλπ.


  Στην κατάρρευση κρίσιμων δημοτικών και κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ή η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.


  Στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλους τους Δήμους, που αφορούν εργαζομένους μας που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.


  Στην αδυναμία εκτέλεσης σημαντικών έργων σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, όπως σχολεία, δρόμοι, πλατείες, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ.


  Στην ακύρωση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στη φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων.


  Στην κατακόρυφη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, αφού πλέον οι Έλληνες αγρότες δεν θα έχουν πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις αγροτικές επιδοτήσεις.


  Στην πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης, διαχείρισης και στήριξης των μεταναστευτικών ροών.

  Σήμερα η Ευρώπη παραμένει, παρά τα όποια προβλήματα της, ο καλύτερος τόπος για να ζει κάποιος. Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, να αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Αντίθετα, αν παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε προς το καλύτερο, αυτά που σήμερα μας ενοχλούν.

  Οφείλουμε λοιπόν να επιλέξουμε την ασφαλέστερη επιλογή, κι όχι να παίξουμε στα ζάρια το μέλλον της Πατρίδας μας.

  Για τους παραπάνω λόγους, η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού :

  Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, γιατί η παραμονή μας στην Ευρώπη των αξιών και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αποτελεί την ασφαλέστερη για την Πατρίδα μας και τους πολίτες επιλογή.


  Τασσόμαστε κατά του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου , όχι γιατί συμφωνούμε με τις προτάσεις των δανειστών, αλλά γιατί ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη.


  Τασσόμαστε υπέρ του ΝΑΙ γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν η χώρα μας βγει εκτός Ευρώπης, οι Δήμοι μας θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι σε θέση ούτε να χρηματοδοτήσουν έργα, αλλά ούτε και να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκατομμυρίων συμπολιτών μας.


  Λέμε ΝΑΙ γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων.”

  Ο Θεός να φωτίσει τους Έλληνες και να σώσει την Ελλάδα.

 3. ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – Απαγόρευση κυνηγιού Πέρδικας για τρία χρόνια

  Απόφαση για την απαγόρευση θήρας της πετροπέρδικας (alectoris graeca), για τρία (3) έτη (από 1.8.2015 έως 31.7.2018) σε ολόκληρο το Δήμο Καλαβρυτων, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έπειτα από αίτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαβρύτων

  Η απόφαση έχει ως εξής:

  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ
  Έχοντας υπόψη:
  1. Τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 258 του Ν.δ. 86/ 1969 που προστέθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν. 177/1975 (ΦΕΚ Α ́ 205): «περί αντικαταστάσεως και συμπληρώσεως διατάξεων τινών του Ν.δ. 86/1969 περί Δασικού Κώδικα».
  2. Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 414985/29.11.1985 (ΦΕΚ Β ́ 757) κοινής απόφασης των Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Αναπληρωτή Υπουργού Γεωργίας: «Μέτρα διαχείρισης της άγριας πτηνοπανίδας», όπως αυτή τροποποιήθηκε με τις υπ’ αριθμ. 366599/16.12.1996 (ΦΕΚ Β ́ 1188), 294283/23.12.1997 (ΦΕΚ Β ́ 68) και 87578/703/6.3.2007 (ΦΕΚ Β ́ 581) κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  3. Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. Η.Π. 37338/107/Ε. 103/ 1.9.2010 (ΦΕΚ Β ́ 1495) κοινής απόφασης των Υφυπουρ− γού Οικονομικών, Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
  4. Τις διατάξεις του Π.δ. 94/1993 (ΦΕΚ Α ́ 40): «περί καθορισμού αρμοδιοτήτων που διατηρούνται από τον Υπουργό και τις περιφερειακές αρχές η όργανα διανομαρχιακού επιπέδου του Υπουργείου Γεωργίας».
  5. Τις διατάξεις του Ν. 2218/1994 (ΦΕΚ Α ́ 90): «περί ίδρυσης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τροποποίηση διατάξεων για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια και άλλες διατάξεις».
  6. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 2503/1997: «Διοίκηση, Οργάνωση, Στελέχωση Περιφέρειας».
  7. Τις διατάξεις του άρθρου 29Α του Ν. 1668/1986: «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά όργανα» που προστέθηκε με το άρθρο 27 του Ν. 2081/1992 (ΦΕΚ Α ́ 154).
  8. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 2647/1998: «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και στην Αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις.» (ΦΕΚ Α ́ 237).
  9. Τις διατάξεις του άρθρου 280 (παρ. Ι και VI) του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α ́): «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης».
  10. Τις διατάξεις του Π.δ. 139/2010 (ΦΕΚ Α ́ 232): «Οργανισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου».
  11. Την υπ’ αριθμ. 15646/1521/1.3.2011 (ΦΕΚ 491/Β ́) απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου: «Μεταβίβαση δικαιώματος υπογραφής «Με εντολή Γενικού Γραμματέα» στον προϊστάμενο της Γενικής Διεύ− θυνσης και στους προϊσταμένους των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου».
  12. Το υπ’ αριθμ. 19/2.7.2014 έγγραφο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαβρύτων, με το οποίο διαβιβάζεται απόφαση της γενικής συνέλευσης που αφορά την απαγόρευση της θήρας της πετροπέρδικας στον ορεινό όγκο του Χελμού, για δύο (2) έτη, λόγω μείωσης του πληθυσμού της.
  13. Την από 16.6.2015 εισήγηση του Δασολόγου Γεωρ− γίου Τσαγιαννίδη, με την οποία προτείνεται η απαγόρευση της θήρας της πετροπέρδικας (alectoris graeca) για τουλάχιστον τρία (3) έτη, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Καλαβρύτων, με σκοπό την ανάπτυξη του πλη− θυσμού του εν λόγω είδους σε ικανοποιητικό επίπεδο, τη διασφάλιση της αναπαραγωγικής του ικανότητας και την αποσόβηση του κινδύνου τοπικής εξαφάνισης του, όντας επιδημητικό είδος, αποφασίζουμε:
  Την απαγόρευση της θήρας της πετροπέρδικας (alectoris graeca), για τρία (3) έτη (από 1.8.2015 έως 31.7.2018), σε όλο το Δήμο Καλαβρύτων.
  Δηλαδή, στην περιφέρεια των Τοπικών Κοινοτήτων Αγραμπέλων, Αγριδίου, Αλεσταίνης, Αναστάσεως, Αροανίας, Δεσινού, Καμενιάνων, Λεχουρίου, Λιβαρτζίου, Πλάκας, Σειρών, Ψωφίδος, Άνω Βλασίας, Άνω Λουσών, Βάλτας, Βιλιβίνης, Γουμένισσας (Βρυσαρίου), Δουμενών, Δροσάτου, Καλαβρύτων, Καλλιφωνίου, Κανδάλου, Κάτω Βλασίας, Κάτω Ζαχλωρούς, Κάτω Λουσών, Κερπινής, Κερτέζης, Κορφών, Κούτελης, Κρυονερίου, Λαγοβουνίου, Λαπαναγών, Μανεσίου, Μικρού Ποντιά, Πετσάκων, Πλατανιωτίσσης, Πριολίθου, Προφήτη Ηλία, Ρογών, Σιγουνίου, Σκεπαστού, Τρεχλού, Φλαμπούρων, Αγίου Νικολάου, Άνω Κλειτορίας, Άρμπουνα, Γλάστρας, Δρυμού, Καστελλίου, Καστριών, Κλειτορίας, Κλείτορος, Κρινοφύτων, Λευκασίου, Λυκουρίας, Παγκρατίου, Πλανητέρου, Τουρλάδας, Φιλίων, Αμυγδαλέας, Δάφνης, Νασίων, Πάου, Πεύκου, Σκοτάνης και Χόβολης.
  Η περιοχή, για την οποία ισχύει η απαγόρευση, περι− κλείεται από την εξής οριογραμμή: Βόρεια: Άρχεται από την ταβέρνα «Θανάσης», επί της επαρχιακής οδού Πούντας −Καλαβρύτων και με βορει− οδυτική κατεύθυνση συναντά τον ποταμό Βουραϊκό. Έπειτα, συνεχίζει δυτικά μέχρι τη θέση «Αναθεμάτισμα», όπου και συναντά την επαρχιακή οδό Δουμενών − Μαμουσίας. Στη συνέχεια, με δυτική κατεύθυνση και πάλι, φθάνει στη θέση «Ψηλή Ράχη» Βιλιβίνας και συνεχίζει, ακολουθώντας την κορυφογραμμή, μέχρι τη θέση «Άγιος Γεώργιος». Από εκεί, με δυτική κατεύθυνση, φθάνει στη θέση «Τσέρωνα» και συνεχίζει μέχρι το ποτάμι της Πλατανιώτισσας. Έπειτα, ακολουθεί το ξερολάγκαδο (δυτικά), μέχρι να συναντήσει την Εθνική Οδό Πτέρης −Καλαβρύτων. Από εκεί, συνεχίζει (δυτικά) μέχρι την κορυφή «Παναγιά», κινείται προς τη θέση «Κόμη», περνά από αυτή και συνεχίζει μέχρι να συναντήσει τον ποτα− μό «Σελινούντα». Στη συνέχεια, κινείται δυτικά, μέχρι την κορυφή «Μπουκουμέρα» Λαπαναγών και από εκεί, με νοτιοδυτική κατεύθυνση, περνά την πηγή «Κουδου− νόβρυση», συνεχίζοντας μέχρι τη θέση «Της γριάς το λιθάρι» που βρίσκεται στον ποταμό «Σελινούντα». Έπειτα, ακολουθώντας τον Σελινούντα (δυτικά), φθάνει στη θέση «Άσπρη βρύση», στα όρια Καρουσίου − Δεμέστιχων.
  Δυτικά: Από εκεί, κινείται με νότια κατεύθυνση και περ− νά από τις θέσεις «Κιούρκα» και «Πλωκοτός» Καρουσίου, «Πασχάλη», «Μυροχώρι», «Παναγιά», «Στρούγκα Λέκκα», «Σισιμπούκορη», «Βάθρες» και «Λίμνες» Προφήτη Ηλία, καταλήγοντας στην επαρχιακή οδό Πατρών − Καλαβρύ− των (διασταύρωση Προφήτη Ηλία). Έπειτα, συνεχίζει νότια και περνά από τις θέσεις «Γεράκι», «Κάτω Παλιοβούνα», «Άνω Παλιοβούνα» και Στεφάνι» Άνω Βλασίας, ενώ στη συνέχεια, με νότια και πάλι κατεύθυνση, περνά από τις θέσεις «Μουτζίλα», «Πόρτα», «Βρύσες», «Καλατζείκος Αϊλιάς», «Παναγιά» και «Μπολί» Πλατανίτσας. Από εκεί, με νότια κατεύθυνση και πάλι, περνά τη θέση «Καστανιά» Αγραμπέλων και συνεχίζει προς την Πλάκα, φθάνοντας στον ποταμό «Ερύμανθο», τον οποίο ακολουθεί νότια, μέχρι τα Τριπόταμα.
  Νότια: Από τα Τριπόταμα, με νοτιοανατολική κατεύ− θυνση, φθάνει στα Αφροδίσια Όρη και ακολουθώντας την κορυφογραμμή (ανατολικά), περνά από τις θέσεις «Άγιος Πέτρος» και «Αηλιάς» Βεσινίου και «Μπαρμπούσι» Νασίων. Συνεχίζει ανατολικά, ακολουθώντας τα όρια Πουρναριάς − Δάφνης, καταλήγοντας στον ποταμό Λάδωνα, τον οποίο ακολουθεί ανατολικά μέχρι το Στενό Παγκρατίου. Από εκεί, συνεχίζει βορειοανατολικά μέχρι την κορυφή Σαϊτά.
  Ανατολικά: Από την κορυφή Σαϊτά, ακολουθώντας την κορυφογραμμή, με βόρεια κατεύθυνση, φθάνει στη θέση «Προφήτης Ηλίας» Λυκουρίας, συνεχίζει (βόρεια), ακολουθώντας την κορυφογραμμή της οροσειράς Χελμού, περνώντας από τις θέσεις «Φάκα» Κρινοφύ− των, «Ντουντουβάνα» Κλειτορίας, «Κυνηγού Διάσελο» Κλειτορίας και «Νεραιδόραχη» Κάτω Λουσών. Έπειτα, συνεχίζει δυτικά, προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, περνώντας από τις θέσεις «Βαθιά Λάκκα» Κάτω Λουσών και «Λαγού Στάλο» Καλαβρύτων και από εκεί, με βόρεια κατεύθυνση, ακολουθεί το δασικό δρόμο μέχρι την «Κρύα Βρύση» Σουβάρδου. Τέλος, με βορειοδυτική κατεύθυνση, ακολουθεί τον ποταμό «Λαδοπόταμο», μέχρι τη θέση «Ποριά» και από εκεί συνεχίζει δυτικά, μέχρι την ταβέρνα «Θανάσης», απ’ όπου και άρχισε.
  Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
  Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Καλάβρυτα, 18 Ιουνίου 2015
  Με εντολή Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης
  Ο Δασάρχης κ.α.α.

  Ο Αναπλ. Δασάρχης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: