Αναρτήθηκε από: lykourianews | 13 Ιανουαρίου, 2015

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας της 9/01/2015

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας της 9/01/2015

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας, έχοντας πλήρη απαρτία.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο

  1. Για την δενδροφύτευση των 500 ελάτων στην Μαλιμίγκα η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά της εθελοντικής ομάδας του χωριού μας.
  2. Για την φύτευση 50 ελάτων στο πάρκο της Γκούρας και την περίφραξή του στους χώρους εισόδου
  3. Για την ολοκλήρωση του κλαδέματος των δένδρων προς το διάσελο με εθελοντική εργασία των Γεωργίου Π. Κατσή και Χρήστου Π. Δρούλια
  4. Για την καθαριότητα των στάβλων εντός κι εκτός του χωριού, όπου αρκετοί συγχωριανοί μας δεν τηρούν τους κανόνες υγιειονομικής προστασίας (κοπριές έξω από τα μαντριά όπου και λόγω των βροχών ρέουν στους διπλανούς δρόμους – γειτονιές).

Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε

  • Όπως ενημερωθεί ο κάθε κτηνοτρόφος με ατομική επιστολή για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία των ζώων, στην ποιότητα του γάλακτος αλλά και στην υγεία των κατοίκων η μη τήρηση της καθαριότητας των στάβλων.
  • Το τοπικό συμβούλιο θα επισκεφθεί επί τόπου τους στάβλους για να επιβλέψει την τήρηση των κανόνων.
  • Επί μη συμμορφώσεως των κτηνοτρόφων δεν απομένει πια καμία λύση πλέον της απαρέκκλιτης εφαρμογής του υγειονομικού κανονισμού «Περί λειτουργίας στάβλων εντός οικισμών».

Στη συνέχεια, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Ιωάννης Ροδάκης και Θανάσης Σβίγγος πρότειναν όπως τα φάρμακα για την καταπολέμηση των ψύλλων χορηγούνται από τη Δ.Ε. Κλειτορίας, αίτημα που έγινε άμεσα αποδεκτό από τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Καρρά.

Τα θέματα ημερησίας διάταξης ήταν:

  1. Πάγιες εντολές του χωριού: για την ορθολογιστική χρέωση των κατοίκων (ύδρευση – αποχέτευση – Κοιμητήριο) και μείωση κατά 50% σε πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Δημιουργήθηκε αναλυτική κατάσταση, η οποία θα υποβληθεί στην Δ.Ε. Κλειτορίας για την εφαρμογή της.
  2. Αίτηση Κωνσταντίνου Κριμπένη για βελτίωση της κοινοτικής οδού Κουντρέλη- Αγία Μαύρα. Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε όπως το πρόβλημα της βελτίωσης των δρόμων στις γειτονιές καταγραφεί με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί συνολικά, όταν οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Καλαβρύτων το επιτρέψουν.

Ο Πρόεδρος
Κοντογιάννης Σοφοκλής

Τα μέλη
Ροδάκης Ιωάννης, Σβίγγος Αθανάσιος


Σχόλια

  1. Ακουσα απο συγχωριανούς μου ότι δεν γνωρίζουν ποτέ γίνονται κοινοτικά συμβούλια και σε ποιο χώρο διότι δεν διαθέτουν ΙΝΤΕΡΝΕΤ ζητούν να τοιχοκολλουνται στα καφενεία του χωριού ανακοινώσεις διότι θέλουν να παρευρίσκονται στα συμβούλια αυτά και να ακούσουν τι θα πείτε και αν μπορούνε να εκφέρουν την γνώμη τους


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: