Αναρτήθηκε από: lykourianews | 11 Δεκεμβρίου, 2014

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου 05/12/2014

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου 05/12/2014, Αίθουσα Θανάση Σβίγγου

κοινοτικο συμβουλιο

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του, συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λυκούριας σε πλήρη απαρτία.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κλειτορίας κ. Βασίλη Καρρά για την παρουσία του στο τοπικό συμβούλιο καθώς και για την ουσιαστική βοήθειά του στην επίλυση των προβλημάτων του χωριού, είτε είναι άμεσες ανάγκες είτε έργα υποδομής που είναι σε φάση υλοποίησης χάρη και στις δικές του πρωτοβουλίες.

Παρόν στη συνεδρίαση ήταν και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Κλειτορίας κ. Δημήτρης Μετζέλος, που τυγχάνει να είναι κι εκλεκτός φίλος της Λυκούριας.

Τα θέματα κατά σειρά συζήτησης και οι αποφάσεις είναι τα ακόλουθα:

Ο Αντιδήμαρχος:

  1. ενημέρωσε το Τ.Σ. Λυκούριας για την πορεία του έργου της αποχέτευσης του Καγκαδά και δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθεί, αφού προηγουμένως γίνει συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
  2. ενημέρωσε για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή Σπαρτιά, που παρότι η λήψη νερού πριν τη δεξαμενή είναι εκτός του κανονισμού ύδρευσης, συμφώνησε όπως προχωρήσει η υδροδότησή τους ελλείψει άλλης λύσης.
  3. Ο Πρόεδρος:
  4. ενημέρωσε το Τ.Σ. για την μέχρι τώρα αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινότητας και δεσμεύτηκε ότι η μηνιαία αποζημίωσή του από τον Δήμο Καλαβρύτων θα διατίθεται για τις άμεσες ανάγκες του χωριού και θα ενημερώνει το τοπικό συμβούλιο για τη διάθεση των χρημάτων την 31η Δεκέμβρη κάθε έτους.
  5. πρότεινε στο Τ.Σ. τη δημιουργία εξωραϊστικού ταμείου, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης χρημάτων από εθελοντές σε κοινό λογαριασμό με τους εξής δικαιούχους:
  • Νίκος Η. Κόκκος
  • Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης

Η διάθεση των χρημάτων θα γίνεται με απόφαση του τοπικού συμβουλίου και θα υπάρχει ετήσιος απολογισμός. Με την πρόταση συμφώνησαν και οι δύο τοπικοί σύμβουλοι κ. Ιωάννης Ροδάκης και κ. Θανάσης Σβίγγος.

Γ. Συζητήθηκαν οι αιτήσεις των κατοίκων:

  1. κ. Δημητρίου Λυμπέρη για την διευθέτηση των ομβρίων υδάτων μπροστά από την οικία του. Ο Πρόεδρος ανέλαβε όπως έλθει σε συνεννόηση με τους γείτονες και τον πολιτικό μηχανικό του χωριού μας κ. Μιχαηλίδη Παναγιώτη για την άμεση λύση του προβλήματος.
  2. Αιτήσεις 17 κατοίκων της περιοχής Καγκαδά για τη σύνδεσή τους με τον κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης στην ίδια περιοχή. Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα όπως το έργο ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν κι έλαβε τη δέσμευση από τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Καρρά για την άμεση υλοποίησή του.

 

Ο Πρόεδρος
Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης

Τα μέλη
Ιωάννης Ροδάκης
Αθανάσιος Σβίγγος

Πρόεδρος Κοινότητας:  Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης
τηλ. επικοινωνίας: 6974 079389
e-mail:  agupiela@gmail.com


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: