Αναρτήθηκε από: lykourianews | 20 Νοεμβρίου, 2014

71 Χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Δεν ξεχνάμε ότι οι ναζί μετέτρεψαν τα Καλάβρυτα αλλά και την ευρύτερη περιοχή σε κρανίου τόπο

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

71 Χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Το πλήρες πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, για τα 71 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων της 13-12-1943 και έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ο μαρτυρικός Δήμος Καλαβρύτων και εφέτος, με τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει, αποδίδει τον οφειλόμενο φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν άδικα και άνανδρα από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, πριν από 71 χρόνια, αυτές τις ημέρες. Στις εκδηλώσεις μας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η 10η φιλική

συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Πανελλήνιοι Σκακιστικοί Αγώνες και Διαγωνισμός Σκίτσου, η γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης των Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης, η γενική συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, Εκδηλώσεις μνήμης της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, των Σχολείων μας και πολλές άλλες, με αποκορύφωμα, το μνημόσυνο και η πορεία προς τον τόπο της εκτέλεσης που θα γίνει στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου.

Με τις εκδηλώσεις μας αυτές, θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή και άσβεστη τη μνήμη των νεκρών μας και να στείλουμε, παντού, στην Ελλάδα και στην κόσμο, το μήνυμα της Ειρήνης, της καταδίκης των πολέμων, της καταδίκης του ναζισμού και του κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών, πανανθρώπινες αξίες για τις οποίες εκτελέστηκαν, από τους ναζιστές, οι Καλαβρυτινοί συμπολίτες μας. Παράλληλα, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για την πλήρη ηθική δικαίωσή τους με την αταλάντευτη, διαρκή και ασυμβίβαστη διεκδίκηση των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

Καλούμε όλους, όσοι θέλουν, να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών μας, να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μας, αφού ενημερωθούν, γι’ αυτές, από το παρακάτω επισυναπτόμενο πρόγραμμα”.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: