Αναρτήθηκε από: lykourianews | 2 Νοεμβρίου, 2014

Aνακοίνωση των πεπραγμένων του Ιδρύματος Κων/νου & Πόπης Κοντού «Τα παιδιά της Λυκούριας»

ΙΔΡΥΜΑ
ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΠΗΣ ΚΟΝΤΟΥ
«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ»
Ακαδημίας 61, Τ.Κ. 106 79 – Αθήνα

Αθήνα 22-10-2014
Αρ. Πρωτοκ. 17

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.Δήμαρχο Δήμου Καλαβρύτων
2.Πρόεδρο Δημοτ. Συμβουλίου Καλαβρύτων
3.Αντιδήμαρχο κ. Β. Καρρά
4.Δημοτ. Σύμβουλο κ. Χ. Γεωργακοπούλου
5.Δημοτ. Σύμβουλο κ. Σ. Δουκλιά
6.Κοινότητα Λυκουρίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαετούς λειτουργίας του Ιδρύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο στην από 22-10-2014 συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε ανακοίνωση των πεπραγμένων του, τα οποία συναποτελούν αφενός τις χορηγήσεις προς τους νέους και τους έχοντες ανάγκη κατοίκους του χωριού που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και αφετέρου τις προσπάθειες ανακαίνισης του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος – Παλαιού Δημοτικού Σχολείου με στόχο τη διαμόρφωσή του σε χώρο που έχει σχέση με τις δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Α: Το Ίδρυμα στη δεκαετή λειτουργία του, κινούμενο μέσα στα πλαίσια του Καταστατικού του προσέφερε χρηματικές ενισχύσεις: 1) Στα παιδιά της Λυκουρίας (μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και εισαχθέντες – αποφοιτήσαντες Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.). 2) Στις έχουσες ανάγκη οικογένειες. 3) Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. 4) Στο Αγροτικό Ιατρείο (παροχή φαρμακευτικών ειδών κλπ.) καθώς και άλλες σχετικές παροχές προς τους κατοίκους του χωριού.

Β: Ύστερα από σχετική αίτηση του Ιδρύματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκασίου – Κλειτορίας για τη δωρεάν παραχώρηση προς χρήση στο Ίδρυμα του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος – Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ. 23/28-4-2007 ομόφωνη απόφασή του, συμπεριλαμβανομένης και της ψήφου του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Λυκουρίας, ενέκρινε βάσει των άρθρων 184 και 185 του Ν. 3463/2006 Κ.Δ.Κ. τη δωρεάν παραχώρηση προς χρήση του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος στο Ίδρυμα. Η εν λόγω απόφαση εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 7305/3-5-2007 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Μετά την παραχώρησή του το κτήριο ανακαινίστηκε και αναμορφώθηκε, ώστε να λειτουργήσει στο εξής για την εκπλήρωση των σκοπών του Ιδρύματος.

Ειδικότερα:

1) Ανακαινίστηκε και αναμορφώθηκε η αίθουσα του Ιατρείου και εξοπλίστηκε με όλα τα απαραίτητα (κλιματιστικό, είδη υγιεινής κλπ.) για την πλήρη και σωστή λειτουργία του και παραδόθηκε βάσει του από 10-11-2011 πρωτοκόλλου παράδοσης στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων (σχετικό έγγραφο του Νοσοκομείου Φ8α/863/09-03-2011).

2) Δημιουργήθηκε χώρος Βιβλιοθήκης με βιβλιοθήκες – έπιπλα και πλήρωσή τους με βιβλία.

3) Δημιουργήθηκε Λαογραφικό Μουσείο (ήδη έγινε η αρχή συλλογής παλαιών αντικειμένων που προσέφεραν δωρεάν συμπατριώτες μας).

4) Αίθουσα εντευκτηρίου δηλ. αίθουσα αναψυχής, συνδιαλέξεων, προβολής ταινιών, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκακιού, διαδικτύου, ανταλλαγής σκέψεων και ιδεών όλων των συμπατριωτών και όλων των ηλικιών. Η αίθουσα θα λειτουργήσει σύντομα.

5) Αίθουσα Γραφείου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Τελειώνοντας την παράθεση των στοιχείων αυτών κρίνουμε σκόπιμο να καταστήσουμε γνωστό στους συμπατριώτες μας, ότι το Ίδρυμα θα παραμείνει αρωγός στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων τους που εντάσσονται στους σκοπούς του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α. Ανδρικόπουλος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. Ρόδη

ΤΑ ΜΕΛΗ
Α. Χρυσανθακόπουλος – Αντιπρόεδρος
Π. Παπαϊωάννου – Ταμίας
Γ. Κοντογιάννης – Μέλος
Χ. Κόκκος – Μέλος
Χ. Κοντός – Μέλος
Ι. Ροδάκης – Μέλος


Σχόλια

  1. Ωχ μπερδέφτηκα,το περασα για το Ιδρυμα Πόπης

  2. Όντως έχουν γίνει όλα αυτά?

  3. αμε, όλα και μαλιστα μονο σε διαστημα δεκα ετων.βεβαια μπορει να μη φαινονται ακομα, αλλα σημ,ασια εχει ότι εγιναν.θα παρει ακομα λιγα χρονια για να τα δεις[μεταξυ μας δεν ειναι καθολου βεβαιο, λογω γλαυκώματος,καταρακτη κ.λ.π.] αλλα καποιοι θα τα δουνε.κι εσυ θα το ευχαριστιεσαι, ολο στη ξαπλα….

  4. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ´ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ ´

  5. μας εμποδιζουν τα μαυρα γυαλια, που δεν βλέπουμε τα γιατρεια , τα εντευκτήρια,τα μουσεια και τις βιβλιοθήκες; ενώ εσυ που δε φορας μαυρα γυαλια τα βλέπεις ρε γερακι; δε χαμηλώνεις να τα δειξεις και σε εμας τους γηινους.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: