Αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται…
δεν φυλακίζονται… παρα μονο ανδρειεύονται!!!
Η επιστολή του προέδρου της Λυκούριας στο δασάρχη
Πρόεδρος Κοινότητας: Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης
τηλ επικοινωνίας: 6974 079389, e-mail: agupiela@gmail.com
Λυκούρια, 9/10/2014
Αρ. Πρωτ. 15
Κοινοποίηση: κ. Καρράς Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων
Αξιότιμε κ. Δασάρχα,
Σας ενημερώνω ότι,
- Στη νοτιοανατολική πλευρά της Μαλιμίγκας υπάρχουν περιφραγμένα σε τρεις τοποθεσίες φυτεμένα πεύκα, που μεγάλωσαν με πολλές υπεράνθρωπες προσπάθειες των παιδιών του Συλλόγου Λυκουριωτών «Ο Προφήτης Ηλίας», χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην ντόπια κτηνοτροφία. Ωστόσο, παρατηρείται το φαινόμενο κτηνοτρόφοι να παραβιάζουν την περίφραξη και να βάζουν μέσα για βοσκή τα γιδοπρόβατά τους, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες στα δέντρα που τώρα προσπαθούν να ριζώσουν στο πετρώδες έδαφος.
- Στην ίδια τοποθεσία (Μαλιμίγκα), κατά μήκος της επαρχιακής οδού (προς Κορινθία) και για 5 χιλ., ο Σύλλογος έχει φυτέψει τα τελευταία χρόνια μουριές και πεύκα, τα οποία και μεγάλωσαν μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς, έχει διαπιστωθεί πως ιδιοκτήτης οικείου χωραφιού (σε απόσταση 200m από το χωριό) φράζοντας το χωράφι του, έφραξε εντός του αγρού του και τα φυτεμένα δέντρα.
- Έχει γίνει συνήθεια αυτή την εποχή να κόβονται οι μουριές για το εύκολο τάισμα των γιδιών.
Παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες κατά το νόμο ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε για τα μέτρα που προτίθεστε να λάβετε.
Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης
Πρόεδρος Κοινότητας Λυκούριας
Σχολιάστε