Αναρτήθηκε από: lykourianews | 16 Σεπτεμβρίου, 2014

Πρακτικό και διαβιβαστικό της συνεδρίασης του κοινοτικού συμβουλίου Λυκούριας στις 13-9-2014

letter 3
Πήραμε από το πρόεδρο της κοινότητας,  κύριο Σοφοκλή Κοντογιάννη, το πρακτικό αλλά και διαβιβαστικό προς το Δήμαρχο της συνεδρίασης του κοινοτικού συμβουλίου Λυκούριας στις 13-9-2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ
Πρόεδρος Κοινότητας: Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης
τηλ επικοινωνίας: 6974 079389, E-mail: agupiela@gmail.com
Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου
13/09/2014, ώρα 21:00, Αίθουσα Θανάση Σβίγγου 

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του, συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας. Ήταν παρόντα και τα 3 μέλη, ο πρόεδρος Σοφοκλής Κοντογιάννης και οι 2 σύμβουλοι:
1. Ιωάννης Ροδάκης
2. Θανάσης Σβίγγος.
Ο πρόεδρος στην εισήγησή του ενημέρωσε το συμβούλιο για τις μέχρι τώρα ενέργειές του για την αύξηση της ποσότητας του νερού ύδρευσης, την καθαριότητα του χωριού και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Επίσης, ζήτησε να ελεγχθούν όλες οι παροχές νερού και αν είναι νόμιμες ή όχι, και να απομακρυνθούν από τους δρόμους του χωριού τα αυτοκίνητα δίχως πινακίδες. Πρότεινε να συζητηθεί εκτός της ημερήσιας διάταξης και το θέμα της μέριμνας των μοναχικών ηλικιωμένων και Α.Μ.Ε.Α. Η πρόταση έγινε αποδε-κτή από τους παριστάμενους συμβούλους.

Τα θέματα κατά σειρά συζήτησης και οι αποφάσεις είναι τα ακόλουθα:
1. Κοινοτικό Γραφείο: Το χωριό παραμένει χωρίς γραφείο εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια, με συνέπεια ούτε αρχείο να διαθέτει, ούτε χώρο συνεδρίασης. Ο πρόεδρος πρότεινε να επιστραφεί το παλιό Δημοτικό Σχολείο από το Ίδρυμα πάλι στην Κοινότητα, ώστε να μπορέσει να μπορέσει να λειτουργήσει Κοινοτικό Γραφείο, Ιατρείο σε πλήρη ανάπτυξη και καφενείο, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του χωριού. Με την πρόταση αυτή, συμφώνησε ο κ. Αθανάσιος Σβίγγος, ενώ ο κ. Ιωάννης Ροδάκης δήλωσε παρών.
2. Παιδική χαρά: Υπήρξε πλήρης ομοφωνία για το «ξήλωμά» της και τη μεταφορά της σε ασφαλή θέση (Νέο σχολείο – γήπεδο).
3. Λιβάδια: Το χωριό διαθέτει δύο λιβάδια: ένα χειμερινό (Κέλπισι) και ένα ορεινό (Λάκες). Μέχρι προ ετών «έβγαιναν» σε δημοπρασία και όποιος κτηνοτρόφος πλειοδοτούσε είχε την αποκλειστική χρήση. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ελεύθερης χρήσης.

Ο πρόεδρος στην εισήγησή του ζήτησε να παραμείνουν σε ελεύθερη χρήση, αλλά:
α) να υπάρχει επί πλέον χρέωση του κοινοτικού φόρου κατά 10 λεπτά του ευρώ «κατά κεφαλή» στους κτηνοτρόφους που κάνουν χρήση των λιβαδιών.
β) οι κτηνοτρόφοι θα είναι υπεύθυνοι για την προστασία του περιβάλλοντος 2 Τοπική Κοινότητα Λυκούριας Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων
γ) Το λιβάδι Κέλπισι να παραμένει εκτός βοσκής για τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη, χρονικό διάστημα απαραίτητο για την απολύμανση του εδάφους από μικρόβια και μύκητες, αλλά και την αύξηση του χόρτου της βοσκής τουλάχιστον στο 10πλάσιο.
δ) Το λιβάδι Λάκες να παραμένει εκτός χρήσης των αιγοπροβάτων από 1/4 έως 15/6 για τους ίδιους λόγους.

Η εισήγηση έγινε αποδεκτή και από τους δύο συμβούλους, με την διευκρίνιση ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής στο παλιό καθεστώς της Δημοπρασίας. 

4. Λάδωνας: Ο πρόεδρος πρότεινε σε πρώτη φάση τη δημιουργία ενός απλού κυκλικού πεζοδρομίου στην πηγή, με δημοτικό φωτισμό, σχέδιο εναρμονισμένο στις σημερινές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Καλαβρύτων, και σε δεύτερο χρόνο να προχωρήσει η μελέτη για ένταξη της πηγής σε πρόγραμμα της Ε.Ε. Επίσης πρότεινε το καθάρισμα και την εμβάθυνση της κοίτης του Λάδωνα μέχρι τη συνάντησή της με την Κατσάνα.

Οι προτάσεις του έγιναν αποδεκτές και από τους 2 συμβούλους. 

5. Αποχέτευση Καγκαδά: Αποτελεί χρόνιο πρόβλημα. Τα λύματα του μισού χωριού ρέουν ελεύθερα σε ρέμα που βρίσκεται σε απόσταση 200 m από τα τελευταία σπίτια του χωριού, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για ανθρώπους – ζώα – πουλιά. Ο πρόεδρος πρότεινε οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να αποφασίσουν άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος (ενιαίος βόθρος, στεγανός ή μη). Η πρόταση έγινε αποδεκτή κι επί πλέον ζητήθηκε από τους 2 συμβούλους να αναζητηθεί πρόγραμμα μέσω της Ε.Ε. για οριστική λύση του αποχετευτικού προβλήματος του χωριού με τη δημιουργία συστήματος βιολογικού καθαρισμού.

6. Μοναχικά ηλικιωμένα άτομα – Α.Μ.Ε.Α. 

Ο πρόεδρος στην εισήγησή του πρότεινε οι οικογένειές τους να απαλλαγούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Ο αριθμός των μοναχικών ηλικιωμένων είναι 3 και τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι 7.

Ο Πρόεδρος
Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης

Τα μέλη
Ιωάννης Ροδάκης
Αθανάσιος Σβίγγος

 

————————————————————————————————–

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ
Πρόεδρος Κοινότητας: Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης
τηλ επικοινωνίας: 6974 079389, E-mail: agupiela@gmail.com

ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ
Προς: Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Λαζουρά Γεώργιο
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κοντογιάννη Δημήτριο
Αντιδήμαρχο Κλειτορίας, κ. Καρρά Βασίλειο

Σας διαβιβάζω το πρακτικό συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας
Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων.

Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Λυκούριας
Δ.Ε. Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων
Σοφοκλής Α. Κοντογιάννης


Σχόλια

  1. Υπομονη!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: