Αναρτήθηκε από: lykourianews | 12 Μαρτίου, 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΧΕΛΩΝΟΣΠΗΛΙΑΣ

Xelonospilia
9:30   Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας
11:00  Μετάβαση στο μνημείο της Ελευθερίας στη Χελωνοσπηλιά
11:15  Έπαρση σημαίας στον ιερό χώρο της Χελωνοσπηλιάς και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
11:20  Τρισάγιο στο μνημείο της Χελωνοσπηλιάς
11:30  Κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη ενδόξων ηρώων
11:40  Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λυκούριας
11:50  Χορευτικό από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Λυκούριας και του Δημοτικού σχολείου Κλειτορίας
12:00  Εκφώνηση του Πανηγυρικού από το Σωκράτη Μούσιο Πρόεδρο του Συλλόγου
12:10  Αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου «Πηγές Λάδωνα»
13:30  Δεξίωση στη Λυκούρια

Σχόλια

 1. Για ακόμα μια φορά ο Σύλλογος Λυκουριωτών όπως θέλει να ονομάζεται τουλάχιστον μας απέδειξε περίτρανα πως ακόμα και σε μία άκρως τοπική γιορτή κοιτάει και υποστηρίζει μόνο τις δικές τους πεποιθήσεις ως άτομο και όχι ως σύνολο! Εύγε!!!!!

  • Ο Σύλλογος Λυκουριωτών, όπως ονομάζεται, υπήρχε και θα υπάρχει πριν ακόμη γεννηθούμε αρκετοί από εμάς. Σύλλογος τώρα με την ευρύτερη έννοιά του είναι ένα νομικό πρόσωπο που λειτουργεί επιδιώκοντας την επίτευξη κοινών στόχων που καθορίζονται στο καταστατικό του. Τώρα εάν προσωποποιείτε το «νομικό πρόσωπο» οφείλω να σας ενημερώσω ότι είναι ο δια νόμου φορέας που δημιουργείται με σύζευξη, συνένωση φυσικών προσώπων, αλλά και με άλλων νομικών προσώπων για την επίτευξη ενός σκοπού ή, γενικότερα, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών του, όπου τα μέλη στο Σύλλογο Λυκουριωτών είναι οι απανταχού Λυκουριώτες. Εάν εννοείτε κάτι άλλο ελπίζω να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες για να διαφωτίσετε τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου.
   Είναι στην υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω, διότι βλέπω να έχετε άγνοια, για το τι έχει προσφέρει ο Σύλλογος Λυκουριωτών, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.
   Ο Σύλλογος Λυκουριωτών κατάφερε να φέρει ΞΑΝΑ τους μικρούς λυκουριώτες, που δεν ζουν στο χωριό, στο μέρος όπου μπορεί να γεννήθηκε ο πατέρας τους, η μάνα τους ή ακόμη ο παππούς και η γιαγιά. Κατάφερε τις γιορτές να γεμίσουν οι γειτονιές από φωνές, παιχνίδι, κλάμα, φασαρίες από παιδιά που, πίστεψέ μας, μας είχαν λείψει. Κατάφερε να ΜΙΛΗΣΕΙ με τα έργα του, ότι εκδήλωση δεν είναι μόνο κλαρίνο και χορός αλλά μπορεί να συνδιαστεί και με πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
   Ο Σύλλογος Λυκουριωτών κατάφερε να περάσει τον εθελοντισμό μέσα από διάφορες δραστηριότητες (δενδροφύτευση, ανάπλαση γηπέδου κ.λπ.) που πραγματικά η ανταπόκριση ήταν άνω του αναμενόμενου. Και εθελοντής πρέπει να θέλεις, δεν έγινε κανείς με το ζόρι. Όπως και το Δ.Σ. του Συλλόγου τόσα χρόνια εθελοντισμό κάνει.
   Ο Σύλλογος Λυκουριωτών, είχε “δική του πεποίθηση” όταν σταμάτησε την αρπαγή του Λάδωνα.
   Ο Σύλλογος Λυκουριωτών, είχε “δική του πεποίθηση” όταν έκανε γεώτρηση για να έχει περισσότερο νερό το χωριό. ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΤΕ.
   Μέσα από τον Σύλλογο Λυκουριωτών, που λειτουργεί ως άτομο όπως προαναφέρατε, δεν έκανε κανείς καριέρα. Κυρίως πολιτική και μετά επαγγελματική. Καριέρα έχουν τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. και όσοι δεν έχουν ακόμη είναι επειδή είναι αριστούχοι φοιτητές.
   ΝΑΙ το κατάφερε και αυτό. Ο Σύλλογος Λυκουριωτών διοικείται και από ΝΕΟΥΣ.
   Ο Σύλλογος Λυκουριωτών κατάφερε να έχει σε ανταγωνιστικό επίπεδο τόσο καλή θεατρική ομάδα όσο και χορευτική που θα ζήλευαν πολλοί.
   Και τέλος για το επίμαχο θέμα της Χελωνοσπηλιάς, γιατί βλέπω εδώ έχει γίνει η ανάρτηση του σχόλιού σας, ο Σύλλογος κατάφερε μέσα από την εκδήλωση της Χελωνοσπηλιάς να μαζέψει ξανά τον κόσμο στην πλατεία της. Κατάφερε τα Καλαβρυτοχώρια να μάθουν το χωριό μας. Κατάφερε μέσα από την αναπαράσταση να μάθουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ της και άλλα πολλά.
   Ναι, Η ΠΡΑΓΜΑΤΗΙΚΟΤΗΤΑ, είναι ότι τέτοιου είδους πεποιθήσεις έχει.

   εκ της διαχειρίσεως

 2. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΚΑΝΕΙ;
  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ;
  ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛ ΥΠΕΡΑΝΩ ….ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!
  ΚΟΙΤΑΞΕ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕ Σ ,ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!
  ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΤΑΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΟΛΕΤΗ!!!
  ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ…..

 3. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ… ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗ ΛΑΜΠΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΑΝΑΨΕ…
  ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑΤΙ ΛΕΩ «ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ»….

 4. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ !!!! ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΞΕΒΟΥΛΩΤΕΣ ΤΙΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΟΡΤΑΡΙΑ….. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΔΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΑ…

  • ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ !!!!
   Αυτό λέμε και εμείς. Και μετά το μακροσκελές σχόλιο μας το καταλάβατε.

   ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
   Κάποιοι δεν ζούμε αλλού αλλά εκεί. Και όσοι δεν ζούμε ερχόμαστε στο χωριό ΜΑΣ και όχι στο χωριό.

   ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΞΕΒΟΥΛΩΤΕΣ ΤΙΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΧΟΡΤΑΡΙΑ.
   Μάλλον εδώ δεν σας έχουν ενημερώσει σωστά. Με το τοπικό συμβούλιο βαδίζουμε μαζί προς αυτή την κατεύθυνση και όχι παράλληλα ούτε αντίθετα. Τώρα εάν βγήκε κάποιος γείτονας και καθάρισε τον δρόμο μπροστά από το σπίτι του μετά από νεροποντή δεν νομίζω ότι πρέπει να θίξουμε τα αυτονόητα.

   ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΔΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΑ…
   Εδώ κάντε μία ερώτηση στην «πηγή» σας που σας τροφοδοτεί με πληροφορίες ότι τα δέντρα δεν κινδυνεύουν από τα αγριογούρουνα, γιατί εκεί που έχουν φυτευτεί δεν υπάρχουν αγριογούρουνα. Όσο για τον Λάδωνα, ότι δεν κάνει η Τοπική Αρχή ή όποιος έχει την επιχείρησή του γύρω από το ποτάμι καταφέραμε αυτό που γράψαμε στο προηγούμενο σχόλιο. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 5. Ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του αλλα ο κοσμος που μαζευτηκε στην πλατεια της χελωνοσπηλιας αποδεικνυει οτι η εκδηλωση ηταν ακρως επιτυχημενη ασχετως προσωπικων πεποιθήσεων ….

 6. ρε πραγματικοτητητα……μηπως πρεπει να πεταχτεισ μεχρι το παπα-γιωργη;
  λιγο…διαβασμα,κακο δεν κανει!!!!
  δηλαδη εσυ εκατσες στο χωριο γιατι το αγαπας;
  εμεις φυγαμε γιατι δεν το γουσταραμε;
  δηλαδη ο λιασ του παπα ,.οι κοντογιαναιοι , ο λιασ του ζιαζιου,ο βασιω του μανωλακη,η γιωργησ ο καραχαλιοσ ,ο σπηλιοσ ο πιστασ ,ο σωκρατησ ο μουσιοσ ,ο συχωρεμενοσ ο σπυροσ ο στουρασ,ο δασκαλοσ ο παπαγκελησ η χαρικλεια η ροδη…μπορω να σου γραφω ονοματα μεχρι αυριο τοπρωι…..
  αυτοι καλα εκαναν που ανοιξαν τα φτερα τουσ ;
  καλα κανουν που δεν ξεχνουν και σχεδον καθε σαβατο κυριακο ειναι στο χωριο μασ;
  καλα κανουν που σχεδον ολο τουσ το κομποδεμα το ακουμπησαν και το ακουμπανε στο χωριο μασ;
  ρε κανε το σταυρο σου να μας πανε τα πραματα καλα και να κατσουμε στη πολη…γιατι αμα ρθουμε κατου….θα πιασεισ τη μαυραδα με τη κλειτσα…!!!!
  καποτε κατι τετοιο μου ειχε πει ο μακαριτησ ο φιλοσ κατα αλλα ονικοσ ο λυμπερησ;
  του λεω νικο…κανε το σταυρο σου να πανε τα πραματα καλα και να μην γυρισω …γιατι αν γυρισω….θα κολα σ ολο στου γαιδαρα!!!
  ο μακαριτησ το καταλαβε…εξυπνοσ ανθρωποσ.
  …ρε καλα ειστε κισιαπερα….να πηγαινουνε καλα οι δουλειεσασ …και να ρχοστε να πινουμε και να γελαμε….
  λοιπον πραγματικοτητα …..μαλλον εμεινεσ γιατι δεν μπορεσεσ να φυγεισ!!!
  και μεισ φυγαμε ισωσ γιατι δεν μασ χωραγε οτοποσ…;
  αν εφευγεσ εσυ …ισωσ να μεναμε εμεισ!!!!
  βεβαια οτι εισαι εκει αυτο ειναι. καλο ..για ολουσ μασ!!!
  οτι ρχομαστε και αυτο ειναι καλο για ολουσ!!!
  οχι ,ομωσ οτι πρεπει να σου εχουμε και υποχρεωση!!!!
  και κατι αλλο….
  οι γονεισ μασ που μασ παρεδωσαν αυτο το τοπο….ηξεραν τον εθελοντισμο με το παραπανω….
  δυδτυχωσ …θα σεπικρανω….οσο πιο μακρια απο το χωριο εισαι τοσο πιο πολυ το αγαπασ .,,,,,και τοσο πιο πολυ εθελοντησ εισαι….
  οταν ζεις….εδω..μαλλον υτον ξεχνασ τον εθελοντισμο…

 7. ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ…ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ !

   • Σχόλια με άσεμνους χαρακτηρισμούς θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση

   • τι μας λες;;;

 8. τι να σου το μονο που εχω να πω ειναι συγνωμη


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: