Αναρτήθηκε από: lykourianews | 25 Ιανουαρίου, 2013

Κατέρρευσε τελικά η γέφυρα στα Μαζέικα.

γεφυρα

Κατέρρευσε τελικά η γέφυρα στα Μαζέικα. Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη γέφυρα είχε αποκολληθεί μέρος της την περασμένη εβδομάδα, μετά από την υπερχείλιση του ποταμού Κλείτορα. Πλέον έχει διακοπεί οριστικά η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο, η οποία διεξάγεται μέσω του δρόμου Κλειτορίας-Φίλιων.
Η τοπική διοίκηση για το συγκεκριμένο, μείζον θέμα, λειτούργησε σε χρόνο «ντε-τε», μόνο που εδώ ισχύει ο «νόμος της σχετικότητας».
Εάν ένα τέτοιο πρόβλημα υπήρχε λίγο πριν τα Καλάβρυτα προς χιονοδρομικό θα είχε επισκευαστεί; Τα τοπικά μαγαζιά των Μαζεΐκων, Πλανητέρου, Καστριών και Σουδενών που περιμένουν αυτές τις μέρες να δουλέψουν μπορεί κάποιος υπεύθυνος να πει τι θα κάνουν; Οι γέροντες και ο κόσμος που εξυπηρετούνται από το ιατρείο, φαρμακεία και τράπεζες πρέπει να πηγαίνει «μέσω Λαμίας»;  Ένα ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό πόση ώρα θα χρειαστεί να είναι στην Λυκούρια;
Τελικά υπάρχει κάποιος, στο Δ.Σ. ή όχι που μπορεί να έχει εμπειρία στο θέμα;


Σχόλια

  1. ….να μην είμαστε παραλογοι γεφυρα είναι δεν είναι λουκουμας που κατασκεύαζεται σε μια ώρα ,ξέλει το χρονο του.
    κτάρχας πρέπει να συνεδριάσει το δημοτικο συμβούλιο για να δει με ποά μεθοδο θα φτιαχτεί.αυτοχρονα .
    ο δήμαρχοσ πρέπει να ζητήσει την γνώμη του τοπικου συμβουλίου, που θα παίξει πολυ μεγαλο ρολο!!!
    πρεπει καταρχας να προκυρυχθεί διαγωνισμος για την προμελέτη .
    Σε .ενα τοσο σοβαρο έργο δεν πρεπει να λειτουργήσουσε σπασμωδικα και με βιασύνη,αλλά πρεπει απαραιτητως τα τηρηθει σωστά απαρέκλητα η διαδικάσία .
    Αν βεβαια ο διαγωνισμοσ για την πομελετη αποβει αγονος ,πολυ πιθανον να συμβεί,γιατι δεν ειναι δυνατον σε αυτη την εποχη με τρετοια κριση να προσελκυσεισς εργολαβουσ που να δωσουν την πιο συμφαίρουσα εκπτωση,στο συντομότερο διάστημα.
    οποτε σε καποια επομενο δημοτικο συμβουλιο και προκειμένου να τρεξει το θεμα ,θα μπεί εκτοσ ημερεσίασ διαταξης το θεμα και προκυρηχθει νέος διαγωνισμο με πιο κατανοητους ορους.
    Αν και παλι αποβεί αγονοσ στο επομενο συμβούλιο θα εχουμε προσελκυσει προμελετητεσ με διαδικασίεσ προσωπικεσ αλλα διαφανες .
    Μια λογικη προσεγκιση ημερομηνιασ είναι γυρω στον Οκτώβρη με Νοέμβρη 2013 θα εχουμε προμελετη.
    οι τεχνικεσ υπηρεσίεσ του δημου θα το εκτιμησου και θα ζητησουν απο τουσ προμελετητεσ να προσαρμοσουν τη προμελέτη.
    Οποτε το πιο λογικο και σωστο διαστημα ειναι οτι το μαρτο του 2014 θα έχουμε μια σωστη αξιοπιστη προμελέτη και κυρίωσ τεκμηριωμενη απο ολεσ τις υπηρεσιες
    με τη μεθοδο του κατεπειγοντοσ οπωσ και στην προμελέτη θα κινηθει η διαδικάσια καταρτισης τησ μελέτης .
    επειδη ομως ειναι ,οπωσ ολοι μασ καταλαβαίνουμε, πολυ πιο σοβαρο πραγμα η μελετη απο την προμελέτη και σιγουρα θα πρεπει να συνεργαστουν πιο πολλεσ υπηρεσιεσ, ειναι πολυ λογικο και φυσικο να χρειαστει το διπλασιο χρονικο διαστημα απο οτι η προμελετη .οποτε τον μαρτιο του 2016 θα εχει συντα χθει η μελετη και θα είναι ολασ έτοιμα να προκυρυχθει ο διαγωνισμοσ.

  2. Άκουσα τελευταία πολλά «όρνια» να θέλουν να κατασπαράξουν το «κουφάρι» της γέφυρας. Ελπίζω να κάνω λάθος (για καλό όλων μας)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: