Αναρτήθηκε από: lykourianews | 3 Μαΐου, 2012

Ο πολιούχος Άγιος Γεώργιος φόρεσε τα γιορτινά του!

Φέτος το Πάσχα θύμιζε λίγο από Χριστούγεννα λόγω του καιρού. Οι Λυκουραίοι όμως τίμησαν το χωριό και γιόρτασαν το Άγιο Πάσχα, μέσα αυτή τη φορά, στο ναό του Αγίου Γεωργίου και με λιγότερα βεγγαλικά. Ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Πέμπτη που το χωριό έσφυζε από ζωή.
 Την Μεγάλη Παρασκευή, η καλλικέλαδος ομάδα της χορωδίας, μας χάρισε ευχάριστες στιγμές.
Η ομάδα καλά προετοιμασμένη από τα προηγούμενα χρόνια, απο την κυρία Σμέρου Αλεξάνδρα, δεν χρειάστηκε πολλές πρόβες.
Με επιμέλεια της Ευαγγελίτσας Γκόφας η ομάδα συγροτήθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα και με λίγες πρόβες είχε μεγάλη επιτυχία στην παρουσία της.

Η φετινή ομάδα απαρτιζόταν από:
Ευαγγελία Γκόφα, Ντίνα Γκόφα, Γιώτα Γκόφα, Ελένη Μούσιου, Μαρία Μούσιου, Γεωργία Μούσιου, Διαμάντω Σβίγγου, Τασία Σβίγγου, Κωνσταντίνα Σβίγγου, Χαρά Δαραβέλα, Μαρία Δαραβέλα, Ουρανία Παπαγγελή, Βαρβάρα Μπράβου, Γιωργία Μπράβου, Ζαχαρένια Τσούτσα, Πολίτα Πλούμη, Ελένη Λυμπέρη, Βασιλική Ανδρίκου

Εφόσον το Πάσχα φέτος ήταν νωρίς, έτσι και ο Άγιος Γεώργιος γιορτάστηκε στις 23 Απριλίου όπως είθισται, και όχι όπως πέρυσι την Δευτέρα του Πάσχα.

Όπως ήταν αναμενόμενο τόσο ο Άγιος όσο και οι πιστοί, φόρεσαν τα γιορτινά τους και τον τίμησαν όπως, μόνο, αυτοί ξέρουν. Η εικόνα του Αγίου Γεωργίου στολίστηκε και πήρε περίοπτη θέση στην είσοδο του Ναού. Οι άρτοι και φέτος πολλοί, λόγω των πολλών ονομάτων που γιορτάζονται στο χωριό. Η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου καθώς και των λαβάρων έγινε από συγχωριανούς μας ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αλεξάνδρα Σμέρου και τον Πατερ-Γεώργιο που πάντοτε υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια για εκδήλωση στη Λυκούρια, όπως την χορωδία και την περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου.
Ο Σύλλογος σάς εύχεται Χριστός Ανέστη και του χρόνου με υγεία να γίνουμε και πάλι μια μεγάλη παρέα στο χωριό μας.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: