Αναρτήθηκε από: lykourianews | 26 Ιουλίου, 2011

Δημοτικό Συμβούλιο για το ΝΕΡΟ

Στο Δημοτικό συμβούλιο του Ιουνίου συζητήθηκε το θέμα της ύδρευσης.
Στην Εισήγηση του ο Δήμαρχος, είπε ότι: «είναι προτεραιότητα να πίνουμε Καθαρό νερό και Καλό, και ας μαραθούν τα ευαίσθητα φυτά και οι ντομάτες».

ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ: Επίκαιρο, και προτεραιότητα είναι να περιφραχτούν οι πηγές και να Καθαριστούν οι δεξαμενές.
Γιατί Δήμαρχε δεν δίνεις στους πρόεδρους την πάγια αποζημίωση που δικαιούνται;
Επειδή ο Δήμος είναι μεγάλος και οι υπηρεσίες μικρές να δοθούν αρμοδιότητες στους πρόεδρους και τα κοινοτικά συμβούλια για να πάμε ένα βήμα μπροστά και όχι δυο βήματα πίσω που πάμε τώρα.
Αν έγινε έλεγχος στην ποιότητα του νερού, το Δημοτικό συμβούλιο πρέπει να γνωρίζει. θέλουμε διαφάνεια  στα αποτελέσματα, και να μην τα κρύβουμε, αλλά να τα διορθώνουμε.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Πίνουμε το καλύτερο νερό.
Τέλος Ιουνίου Θα δοθούν τα αποτελέσματα στην δημοσιότητα.
Όπου υπάρχει πρόβλημα καταλληλότητας θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο των πηγών. Έχουμε αναθέσει σε εργολάβο την βελτίωση των πηγών.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το πρόβλημα της λειψυδρίας, οι πρόεδροι  μπορούν να το αντιμετωπίσουν και με κλείσιμο των δεξαμενών, αρκεί προηγουμένως να έχουν ενημερώσει.

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Επιστημονικά εκτός από δύο περιοχές πού Έχουν μέταλλα, τα νερά μας είναι καλά. Τα επιφανειακά νερά θέλουν περίφραξη. Τα μη επιφανειακά, κάτω από 500 υψόμετρο είναι απαράδεχτο. Οι γεωτρήσεις που είναι κάτω από αυτό το επίπεδο, δηλαδή κάτω από τις πηγές τού αροάνιου είναι μέγα λάθος. Στις γεωτρήσεις αυτές επιβάλλεται χλωρίωση.
Ας προστατέψουμε το νερό μας για να μην χρειαζόμαστε Χλωρίωση. Έχουμε το καλύτερο τρεχούμενο νερό. Να το προστατέψουμε  και να το διαφημίσουμε. Μέγα λάθος η εκ περιτροπής Χρήση του νερού.
Όταν το δίκτυο κλείνει δημιουργείται αρνητική πίεση και όλες οι ακαθαρσίες, εκεί πού υπάρχει τρύπα  στη σωλήνα, οδηγούνται στο δίκτυο. Να μπουν υδρομετρητές, αλλά να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να Κλείσετε το νερό. Αν συμβεί, όπως έχει συμβεί, ατύχημα από αφυδάτωση τι θα κάνετε; Ακόμα και αν δεν σας καταγγείλουν, οι ετεροδημότες  πρέπει να δίνουν το παράδειγμα. Να μην πλένουμε το αυτοκίνητό μας τον Αύγουστο στο χωριό. Οι Ελεγκτές των υδρομετρητών να μην είναι από το χωριό πού γίνεται ο έλεγχος.
Να ανακοινώνονται και να αναρτώνται τα ονόματα αυτών πού σπαταλούν το νερό. Ο Δήμος να δώσει, Όπως Οφείλει την πάγια επιδότηση στους Προέδρους.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Να γίνει Υπηρεσία υδρομέτρησης και να μην λειτουργούν οι γεωτρήσεις όταν δεν είναι απαραίτητο.

ΤΑΚΤΙΚΟΣ: Να λειτουργούν οι επιτροπές του δήμου και οι πρόεδροι να έχουν συνεργασία με τις Κοινωνικές ομάδες.


Σχόλια

  1. Τρομερη ειδηση,θα παιχτει αποψε στα δελτια των 8 με πανελληνια ληψη!!Συζητιουνται τοσο σοβαρα θεματα?και πιστευα οτι πινουν φρεντο,φθιαχμενον σαν φραπε στο πλατανο.Αυτοι ειναι ικανοι να ξερανουν και το πλατανο και σεις περιμενετε να ποτισετε τις αγγουριες?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: