Αναρτήθηκε από: lykourianews | 9 Μαρτίου, 2011

Πάντα επίκαιρο το άρθρο του Γρηγόρη…

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΡΑ… ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΡΤΕΜΗ

Είμαι τυχερός που κατάγομαι από μια μαγευτική περιοχή που βρίσκεται στις πηγές του ποταμού Λάδωνα. Εδώ η θεά Άρτεμις κυνηγούσε τα αγρίμια της εποχής εκείνης και εδώ ο Ηρακλής  πλήγωσε και έπιασε το ιερό της ελάφι, αναγκάζοντάς την να πάει στο Δία για παράπονα. Στην εποχή μας όμως που δεν υπάρχουν ήρωες, δεν υπάρχουν Θεοί, δεν υπάρχει Δίας, που  να πω τα παράπονά μου για τους σύγχρονους θνητούς.

Σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή που σηματοδοτείται από το νοητό τρίγωνο που σχηματίζουν τα Θεϊκά βουνά, Χελμός, Κυλλήνη, Μαίναλο, υπάρχουν κάτι  ήρωες  που μπορεί να είναι κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, αγρότες, τυχοδιώκτες….και τα έχουν βάλει με τα θηρία της εποχής μας, τα  κυνηγόσκυλα.
Μόνο που τα σκυλάκια δεν είναι τέρατα της μυθολογίας και αυτοί δεν είναι ήρωες.
Αυτά τα ανθρωπάκια αντί να στρωθούν στη δουλειά και να φτιάξουν τα δικά τους σκυλάκια, αν είναι κυνηγοί, ή να ασχοληθούν με τα κοπάδια τους, αν είναι τσοπάνηδες, έχουν γεμίσει με φόλες τα λαγοτόπια και χαίρονται  κάθε  φορά που ακούνε για ένα καινούργιο θύμα.                                                                               Όποιος ασχοληθεί με την εκπαίδευση ενός σκύλου  και ειδικά σκύλου ιχνηλάτη γνωρίζει ότι απαιτούνται πολλά χρόνια και πολύς κόπος για να ακούσει  την αρχέγονη μελωδία  του να αντιλαλεί  στις κορφές των θρυλικών βουνών της περιοχής. Τα ανθρωποειδή που βάζουν τις φόλες είναι γνωστοί άγνωστοι στην περιοχή, είναι πιθηκοειδή που λειτουργούν  με φθηνά, αστεία, ιδιοτελή κριτήρια. Πιστεύω πως  ο Κυνηγετικός σύλλογος  Κλειτορίας  και  το Α.Τ. Κλειτορίας  θα ευαισθητοποιηθούν και θα ενεργήσουν  άμεσα.
Θα μπορούσαμε  να  τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα  αλλά  δεν  ανήκουμε στην ίδια κατηγορία, η  πλειοψηφία  των ανθρώπων της περιοχής  είναι υγιώς σκεπτόμενοι.
Εδώ στην περιοχή μας έμαθα πως  τριγυρίζει ο φίλος  μου ο Πάνας ο τραγοπόδαρος. Έχει ξεμείνει από τα παλιά τα  χρόνια. Αυτός δε ρίχνει κεραυνούς στους κακούς όπως ο Δίας, αλλά όπως περιφέρεται στα δάση, σαν σάτυρος που είναι όποιον πάρει στην αγκαλιά του τον κάνει και καλοπερνάει… Ο  Πάνας εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό στη   Λυκούρια, το Παγκράτι, τα Κρινόφυτα , τν Φενεό, το Θεόκτιστο.

Αλίμονο σας  κακομοίρηδες…

Ο Γρηγόρης από το Κυνηγάρη


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: