Αναρτήθηκε από: lykourianews | 9 Μαρτίου, 2011

Επιστολή του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκουρίας στο Δήμαρχο

Κύριε Δήμαρχε, απαντώντας στο έγγραφό σαςμε αριθμό πρωτοκόλου  1209 που αναφέρεται στην ιεράρχηση έργων τα οποία πρέπει αναγκαία να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2011. Το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Λυκούριας συνεδρίασε με παρόντες τα τρία μέλη του και ιεράρχησε τα παρακάτω:

1α) Έλεγχος και αποκατάσταση ζημιών σε φρεάτια και Υδρομαστεύσεις που έχουν υποστεί από τα καιρικά φαινόμενα  που ‘εχει σαν  αποτέλεσμα να εισέρχονται ξένα αντικείμενα μέσα σε αυτά και να προκαλούν κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.

1β) Έλεγχος στις υπάρχουσες  γεωτρήσεις για ύπαρξη νερού. Επίσης πρέπει να ελέγχουν τα μηχανήματα άντλησης νερού για τυχόν βλάβες.

1γ) Επειδή η ποσότητα  νερού δεν είναι αρκετή  για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του χωριού και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η πρότασή μας  είναι, να ελεγχθεί  υπάρχουσα  πηγή (η οποια είναι εκτός δικτύου) για την καταλληλότητα   του νερού, και να γίνει η  ένταξη της  στο δίκτυο το οποίο περνάει 70μ. μακριά της και το οποίο φτάνει στη δεξαμενή με φυσική ροή.
Μετά  από την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων, αν  η ποσότητα του παραμείνει ανεπαρκής, θα πρέπει αναγκαστικά να αντλήσουμε νερό από την πηγή Μάτι, που βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο, στην περιοχή Χελωνοσπηλιά.

2) Επέκταση δικτύου ύδρευσης, απόσταση περίπου 2,6 χιλιόμετρα για στάβλους και εργοστασίου τυροκομικών προιόντων, που βρίσκεται στην περιοχή μας.
Ο κ. Ντακόλιας Παν. ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του τυροκομιού προσφέρεται να χρηματοδοτήσει το μηχάνημα το οποίο θα κάνει την χάραξη για την τοποθέτηση του σωλήνα. Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων μας και της τυροκομικής μονάδας, αλλά και την εξοικονόμηση νερού, γιατί τώρα η υδροδότηση γίνεται με λάστιχα και έχουμε μεγάλη απώλεια νερού.

3) Αντικατάσταση σε τμήμα μαντρότοιχου στο γήπεδο, ένα τμήμα του έχει καταρρεύσει με αποτέλεσμα το υπόλοιπο είναι επικίνδυνο, διότι ακριβώς από κάτω υπάρχει κοινοτικός δρόμος στον οποίο διέρχονται οχήματα και πεζοί.

4) Εφαρμογή μελέτης κτηματογράφησης περιοχής ποταμού Λάδωνα.

5) Αντικατάσταση δικτύου αποχέτευσης, 300 περίπου μέτρα στο ανατολικό τμήμα του χωριού.

6) Συντήρηση τηλεοπτικής κάλυψης.

7) Μεταφορά πυλώνα (κολώνα) της ΔΕΗ επειδή κάνει  αδύνατητη διέλευση οχημάτων στην οικία του κ. Κριμπένη, ενω υπάρχει δρόμος.

8) Συντήρηση αγροτικών δρόμων.

9α) Καθαρισμό αρδρευτικών καναλιών για την άρδρευση  του κάμπου.

9β) Παράπλευρα του ποταμού Αροάνιου, στην περιοχή του κάμπου της Λυκούριας, το ποτάμι έχει καταστρέψει τμήμα του αγροτικού δρόμου και απειλεί την καταστροφή κεντρικού τσιμεντένιου αύλακα  που υδρεύειπερίπου 1.500 στρέμμματα κάμπου. Είναι αναγκαία η  αποκατάσταση της ζημιάς.

10) Εσωτερική οδοποιία, σε κάποια τμήματα των κοινοτικών δρόμων η διέλευση των οχημάτων είναι δύσκολη έως αδύνατη γιατί είναι χωματόδρομοι. Είναι αναγκαία η τσιμεντόστρωση ή η άσφαλτόστρωσή τους

11) Εξηλεκτρισμός των στάβλων

12) Κατασκευή γηπέδου 5×5 (υπάρχει χώρος κα΄τω από το σχολείο)

13) Χρηματοδότηση της τοπικής κοινότητας και πολιτιστικών συλλόγων

Ο Πρόεδρος
Σβίγγος Αθανάσιος

Τα μέλη
Ροδάκης Ιωάννης
Ντακόλιας Ηλίας


Σχόλια

  1. Το μονο αρεστο τους το Νο 13,ειναι το spor των υπογειστων.Τα λαστιχα που θα περισεψουν μαζι με τους σφιγκτηρες κρατηστετα» θα χρειαστουν»! Επεστρεψαν οι χορηγοι για νοστιμοτερα σκουλικια του γλυκου νερου.Λαθος πηγες διαλεξε ο Λαδωνας,ας ρωταγε για τη γειτονια του και τα τειχη που θαβρισκε.Ξεχασατε τα σκαλακια του σκηνοθετη για τους ονειρομικροφωνιστες!

  2. Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια !! Και τα δύο χρήσιμα για τα πρόβατα. Μην τα φάτε όλα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίστε να βελάζετε…

  3. τα χωράφια όταν δεν καλιεργούνται, γεμίζουν τριποσάκια.Ευτυχώς για τη Λυκούργια έχει γεωργό.

  4. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ A D S L
    AKOMH KAI TA ΓΚΡΑΒΑΡΑ ΕΧΟΥΝ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: