Αναρτήθηκε από: lykourianews | 30 Αυγούστου, 2010

Ιερόν μνημόσυνον

Με πηγή πνοής τον Συλλόγο εν Αθήναις Λυκουριωτών «Ο Προφήτης Ηλίας»  και την αγάπη για το χωριό, προτάσσονται  ως εφόδια και όπλα, η ακατάβλητη θέση, η αναζήτηση και η διαβούλευση προς το καλύτερο.
Στην αεικίνητη πορεία του Συλλόγου ως καθοδηγητής βρίσκεται ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Μούσιος, ο οποίος διακατέχεται από περίσσια όρεξη για δουλειά θέτοντας ταυτόχρονα τον εαυτό του, και κατ΄ ακουλουθία τον σύλλογο, υπεράνω πάσης διακρίσεως. Το γεγονός αυτό τον καθιστά άξιο συνεχιστή των περήφανων και ένδοξων προκατόχων του.
Σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία αντανακλάται σε μεγάλο βαθμό και στις τοπικές κοινωνίες, όπως η δική μας, ο σύλλογος μας κατάφερε με την δική σας αρωγή να πραγματοποιήσει στο ακέραιο και φέτος τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Άξιο αναφοράς αποτελεί, επίσης, η πρωτοτυπία σε πολλούς τομείς των εκδηλώσεων, η οποία αποτέλεσε και το σημείο κορύφωσης της επιτυχίας αυτών.
Ως είθισται, τις εκδηλώσεις μας ολοκλήρωσε στις 22 Αυγούστου, μετά την παρουσία του συνόλου των συγχωριανών μας, το Ιερό Μνημόσυνο:
ΙΕΡΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ εις τιμήν και μνήμην των καθ΄οιοδήποτε τρόπο ευεργετών, αειμνήστων ιερέων, διδασκάλων, κοινοταρχών, δωρητών, προέδρων· των εν πυρί και μαχαίρα τελειωθένται, των εν πολέμοις ευκλέως αγωνισαμένων και ηρωικώς υπέρ τις πίστεως και της πατρίδος πεσόντων και πάντων των επ΄ελπίδι αναστάσεως κεκοιμημένων αειμνήστων μακαρίων προπάπων, πάπων, πατέρων, μητέρων, αδελφών και συγγενών των οποίων τα λείψανα σκεπάζουν τα Ιερά Χώματα της προχριστιανικής, ιστορικής και μαρτυρικής γης του χωριού μας.
Το δίσκο της επιμνημόσυνης δέησης φρόντισε η κ. Δήμητρα Τσούζιου. Το Ιερό Μνημόσυνο ετέλεσαν οι πρωτοπρεσβύτεροι:  Αθανάσιος Μπράβος (ο οποίος εκφώνησε τον καθιερωμένο επιμνημόσυνο λόγο), Δημήτριος Μπίκος, Γεώργιος Αναστασόπουλος ( οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο) και ο πατέρας Γεώργιος Μουστάκας.

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ


Σχόλια

 1. ΟΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ…ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ…ΔΙΑΒΟΛΟΙ….

 2. AFHSTE KAI KANA KONOSTASI…GIA MENA…RE PAIDIA….


 3. ….ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΦΙΔΙ…ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ…ΟΣΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑΝΕ…ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ…ΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ….

 4. Τούτο το ρεπορτάζ πρέπει να τόχει γράψει χέρι Παπά, μου φαίνεται…

 5. Το φίδι ζωντάνεψε φαίνεται….Αντε τώρα να ζωντανέψει και ο Αη-Γιώργης και να το ξανασκοτώσει….

 6. …..ΩΧ ΘΕΟΥΛΗΜΟΥ…!!!!!ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ…ΟΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΟΙ…ΟΙΧΡΥΣΟΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ…….ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ….ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ….ΑΙΝΤΕ ΤΩΡΑ …ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ …ΑΚΡΗ…ΦΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ..ΦΡΟΥΣΤΑ…ΑΠΟΚΕΙ…
  …ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ…ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ…
  …ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΚΑΤΙ …ΤΡΟΚΤΙΚΑΚΙΑ ΝΑΛΕΝΕ ….ΟΤΙ ΨΑΧΝΑΝΕ ΓΙΑ ….ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ …ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ…
  Υ.Γ….ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩ …ΑΤΙΜΟΥΛΗΔΕΣ…ΕΕΕΕ… ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ …ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ….

 7. ….και στον αγιονικολαο κατι εχει κατω απο το δαπεδο…αλλα μαυρο φιδι που σασ εφαγε αν ψαξετε εκει!!!!….μαθετε…λιγο ιστορια ….ορε φρισαιοι….
  αν ειχατε υποψιεσ οτι ειχε φλουρια και εκει θα τον ειχατε σκαψει και τον αι νικολα….

 8. Πολλά κοράκια πέσανε
  πάνω από τη Λυκούρια
  Θεούλη μου, βοήθα μας
  θα φαν και τα παγούρια!!

 9. Στο Καφενείο πίνουνε
  ένα καφάσι μπύρες,
  τις εκκλησιές τις σκάψανε
  μήπως και βρούνε λύρες…

 10. Παρακολουθώ, οταν μου δίνεται η ευκαιρία και ο χρόνος το επιτρέπει, αυτήν την προσπάθεια που ξεκίνησαν, να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω ποιός ή ποιοί, και γέμισε τις ώρες μας με αναμνήσεις και ελπίδα. Αναμνήσεις, γιατί στις πρώτες δημοσιεύσεις, υπήρχαν κάποιες ιστοριούλες, που για μας τους παλαιότερους, και ιδιαίτερα όσους δεν μπορούμε πλέον να επισκεπτόμαστε τη γεννέτηρά μας όσο συχνά το επιθυμούμε, ξύπνησαν ένα θαμμένο παρελθόν και μας έκαναν να γελάσουμε και πάλι. Ελπίδα, γιατί πιστέψαμε ότι, επιτέλους, βρίκαμε έναν δίαυλο όπου θα μπορούσαμε να ενημερωνόμαστε για όλα εκείνα που δεν μπορούμε να μαθαίνουμε καθισμένοι στις καρέκλες του Καφενείου, όπως γινότανε και τα περασμένα αλλά αξέχαστα χρόνια.
  Στην τελευταία προσπάθεια που έκανα να διαβάσω τα τελευταία καλοκαιρινά νέα με χαρά είδα όλες αυτές τις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Σύλλογος και έίχαν ως σημείο αναφοράς τους πολλά υποσχόμενους νέους του χωριού μας, γέμισε η ψυχή μου και αγαλίασε με όσα είδα να διαδραματίζονται κάθε χρόνο και δίνουν χαρά και ελπίδα για το αύριο αυτού του τόπου.
  Παράλληλα όμως, διάβασα και κάποια αρνητικά σχόλια για το ΙΔΡΥΜΑ και τους αξιοσέβαστους Ιερομένους της ιδιαίτερης Πατρίδος μας και με γέμισαν θλίψη και αγανάκτηση.
  Δεν μπορώ να γνωρίζω, ποιοί είναι οι συντάκτες αυτών των εκτρομάτων, αλλά θέλω με όση φωνή και οργή μπορώ να εκφράσω και να δηλώσω. ΑΙΣΧΟΣ!!!!

 11. siga re….min soy sxisti to kaltson…..re xout….

 12. siga re….min soy sxisti to kaltson………

 13. den se peiraxe…poy dioxnoun to iatrio…se piraxan tasxolia,ta thelis mou fenete ta sxoliana soy…
  katalava ti thase kai tou logou
  sou

 14. Έμαθα με καθυστέρηση, δυστυχώς, ένα γεγονός που έλαβε χώρα στο Καφενείο του Χωριού μας το καλοκαίρι, που μόλις περασε και θεώρησα χρέος μου να σχολιάσω.
  Έμαθα πως έγινε σοβαρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Γεωργίου Κόκκου του Ηλία και μελών του Δ.Σ. του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
  Θέλω απο αυτό εδώ το blog να καυτηριάσω τη συμπεριφορά του μικρού υιού του Λιακαίρη, γιατί δεν μπορεί να κατηγορεί τα ισόβια και σεβαστά μέλη του, πριν πλύνει πρώτα το στόμα του.

  Ποιός είσαι Κύριε εσύ που φέρνεις αντίρρηση στις αποφάσεις του Δ.Σ.?
  Πώς τολμάς και λες την άποψή σου?
  Πώς τολμάς και μιλάς ελεύθερα?
  Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να εκφράζεσαι ελεύθερα και μάλιστα μπροστά σε ξένο κόσμο?

  Ελπίζω να συμμορφωθεί και να μην ξανανοίξει το στόμα του. Εμείς οι σεμνοί και ταπεινοί συμπατριώτες, του δίνουμε το δικαίωμα να το ανοίγει, ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΤΡΩΕΙ!!!!!

 15. poy tis vrikes tis tis petres….pesto …zhta sygnvmh giati tha to po

 16. kairi….xosta!!!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: