Εκδηλώσεις 2017

Το τρίπτυχο κέφι – διασκέδαση – κοσμοσυρροή, μας κάνουν μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών. Η ορχήστρα του Κώστα Κοπανιτσάνου μας διασκέδασε έως τις πρώτες πρωινές ώρες όπου η ανταπόκριση του κόσμου ήταν παραπάνω απ’ το αναμενόμενο.

Έτσι το Σάββατο 19 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού ο Σύλλογος Λυκουρωτών «φόρεσε τα παραδοσιακά του» με την ομάδα του χορευτικού, και πρωτοστάτησα την Ζαχαρούλα Τσούτσα να κάνει δυναμική είσοδο στην πλατεία καβάλα στ’ άλογο με φόντο το λάβαρο του Συλλόγου Λυκουριωτών.

Οι συμμετέχοντες του χορευτικού, όπως και κάθε χρόνο, υπερέβαλαν εαυτόν, τόσο στις πρόβες όσο και στις παραστάσεις για την επίτευξη του τέλειου αποτελέσματος. Τα τρία τμήματα του χορευτικού (παιδικό, νησιώτικο, παραδοσιακό) συμμετείχαν πάνω από 40 χορευτές. 

Φέτος το χορευτικό μας εξέπληξε με ένα μουσικοθεατρικό χορεύοντας καρσιλαμά. Τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, ντυμένοι με ρούχα της εποχής σηκώθηκαν να χορέψουν καρσιλαμά αφού είχε προηγηθεί τσούγκρισμα ποτηριών. Την έναρξη του χορού, την έκανε φυσικά, το τμήμα με τους μικρούς μας χορευτές, ακολούθησε το τμήμα με τους νησιώτικους  και τέλος το τμήμα με τους παραδοσιακούς χορούς.

Εδώ οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αεικίνητο και συνάμα ακούραστο συντονιστή αυτής της προσπάθειας, τον πρόεδρο του Συλλόγου Σωκράτη Μούσιο, για το άρτιο αποτέλεσμα του χορευτικού.

Πέρα από την παράσταση που δόθηκε στο χωριό μας, το χορευτικό συμμετείχε και στις εκδηλώσεις σε: Σκεπαστό, Καρνέσι, Κλειτορία, Πλανητέρο, Φίλια, Παγκράτι, Σκοτάνη και στο 15ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου Πάτρας, στην Κλειτορία χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς και αποσπώντας το θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Δεν ήταν μόνο το μουσικοθεατρικό που έκανε την έκπληξη στην εκδήλωση αλλά και πολλές από τις γυναίκες του χωριού, με δική τους πρωτοβουλία και με δικά τους έξοδα, έφτιαξαν σπιτικές πίτες και τις μοίρασαν στα τραπέζια της πλατείας. Έτσι η πλατεία, πέρα από την μυρωδιά από τα σουβλάκια, μύρισε και λίγη από την «παράδοση» του χωριού μας. Τις πίτες έφτιαξαν οι Ερασμία Ροδάκη-Αργυροπούλου, Δήμητρα Κολιοπούλου, Χαρά Κων. Λυμπέρη, Λούλα Σβίγκου, Βαρβάρα Τσιόγκα, Σωτηρία Μούσιου, Χριστίνα Μαγκλάρα, Μαρία Παπαγγελή, Λίτσα Τσούτσα, Μαρία και Κατερίνα Κόκκου, Πόπη Μπράβου, Διαμάντω Σβίγκου, Γεωργία Ανδρικοπούλου, Μαρία Σμέρου, Μαρία Ντακόλια, Χριστίνα Κατσή.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι αιδεσιμότατοι Πατήρ Δημήτριος Μπίκος και Πατήρ Γεώργιος Μουστάκας, ο Υπουργός Μιλτιάδης Παπαιωάννου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Καλαβρύτων Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σοφοκλής Κοντογιάννης, ο Πρόεδρος τοπικού Συλλόγου Λυκουρίας Κώστας Τσούτσας, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Καρράς, ο τ. Ταξίαρχος και διοικητής της Ασφάλειας Πατρών και στέλεχος της Ν.Δ. Αθανάσιος Νταβλούρος, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Δημήτρης Βαρβιτσιώτης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Γεώργιος Κοσμάς, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Δημητρίου και πρόεδρος του Συλλόγου Σοποτινών Σούλης Σοφιανόπουλος, η Γραμματέας του Συλλόγου Σοποτινών Αρρετή Πράγια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πλανητεραίων Δημήτρης Μηλιτσόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρνεσαίων Σπήλιος Μπαλαφούτας, ο Πρόεδρος του Σύλλογου Δαραίων Θεόδωρος Αγράφας, το Μέλος του Σύλλογου Λευκασίου Αθανασόπουλος και τα Καστριά τα εκπροσώπησε ο Γιώργος Γκλάβας. Χαιρετισμό απηύθυναν οι Μυλτιάδης Παπαϊωάνου, Δημήτρης Κοντογιάννης, Βασίλης Καράς, Σούλης Σοφιανόπουλος και ο Δημήτρης Βαρβιτσιώτης που στον χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη μνεία στο χορευτικό του Συλλόγου Λυκουριωτών όπου και το χαρακτήρισε «το καλύτερο χορευτικό της περιοχής των Καλαβρύτων».

Για άλλη μια χρονιά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά στο bar που πραγματικά έδωσαν και την ψυχή τους, Χρήστο Κοντογιάννη και τον Λάμπη Κοσμά στο service και Γιάννη Σβίγγο για τα ηλεκτρολογικά της πλατείας. Ευχαριστούμε επίσης, τους δωροθέτες μας Αποστόλη Μούσιο, Παναγιώτη Ντακόλια, Παναγιώτη Λυμπέρη, Γιώργο Σβίγγος Κατερίνα Κόκκου, Μαριάννα Λυμπέρη, Ντόλκα Δημήτριο και Παναγιώτη Μηλιτσόπουλο. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, για την οργάνωση των τραπεζοκαθησμάτων και καθαρισμό της πλατείας.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου ο Σύλλογος έκανε επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό του Αγίου Γεωργίου και τον δίσκο «επιμελήθηκαν» η Δήμητρα Τούζιου και  Φρειδερίκη Ανδρίκου.

 

 

Αρέσει σε %d bloggers: