Εκδηλώσεις 2010

Οι φετινές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας ¨Προφήτης Ηλίας¨ για ακόμη μια φορά στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί δική μας διαπίστωση αλλά κοινή ομολογία, όσων παρευρέθηκαν σε αυτές. Ο εορταστικός χαρακτήρας συμπαρέσυρε μικρούς και μεγάλους, με την άμεση ή έμμεση συμμετοχή τους, στις διάφορες δραστηριότητες, στο χαρούμενο κλίμα που δημιουργήθηκε.
Ορισμένες δραστηριότητες (χορευτικά, θεατρικά, αθλοπαιδιές κ.α.), που διοργανώθηκαν, είχαν ως στόχο να θέσουμε και εμείς από την πλευρά μας ένα πυλώνα άσκησης και μάθησης του πνεύματος και του ήθους κυρίως στα παιδιά μας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να επαινέσουμε και να ευχαριστήσουμε όλους όσοι διακρίθηκαν αλλά και συμμετείχαν στο ευρύ πρόγραμμά μας.

Αρχή γενομένης, την Δευτέρα 9 Αυγούστου όπου την σκυτάλη των εκδηλώσεων την πήρε ο Νίκος Αυγέρης με την Χάρη Κοσμά και οργάνωσαν, όπως και πέρυσι, το cinema στο σχολείο του χωριού μας με μεγάλη απήχηση από τους μικρούς μας φίλους.

Την Πέμπτη 12 Αυγούστου ήταν καιρός για λίγη δροσιά Έτσι, επιστρατεύθηκαν τα φουσκωτά με προορισμό, φυσικά, τον Λάδωνα. Η διασκέδαση, το κέφι και η χαρά το παιδιών ήταν απερίγραπτη. Ράφτινγκ, βουτιές, βαρκάδες και άλλα συναρπαστικά παιχνίδια συνεπήραν μικρούς και μεγάλους. Το αποτέλεσμα όπως το περιμέναμε. Χαμογελαστοί και βρεγμένοι.

Την Παρασκεύη 13 Αυγούστου ήταν η μέρα για το παιχνίδι που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, ο κρυμμένος θησαυρός «Κώστας Κόντος». Ένα συλλογικό παιχνίδι το οποίο εξασκεί κυρίως το πνεύμα συνεργασίας και αναζήτησης. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα των: Ελένη Μούσιου (αρχηγός ομάδος), Γιώτα Γκόφα, Μαρία Μούσιου, Ερίκα Ανδρίκου, Δήμητρα Τούζιου, Βασίλης Μούσιος, Δημήτριος Κριμπένης, Γεωργία Κριμπένη, Γεωργία Μούσιου και Τασία Σβίγκου. Την οργάνωση του παιχνιδιού είχε ο Παναγιώτης Καραχάλιος και ο Χρήστος Δ. Κοντογιάννης.
Με την λήξη του κρυμμένου θησαυρού η πλατεία του χωριού μεταμορφώθηκε στην πιο όμορφη παιχνιδούπολη. Φουσκωτά κάστρα, τραμπολίνο, παραδοσιακά παιχνίδια, κλόουν, face painter και πολλές πολλές εκπλήξεις, διασκέδασαν έως αργά το βράδυ τους μικρούς μας φίλους.
Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε την παρουσία του Ηλία Ντακόλια (Λιακάρας) με το άλογο του, ο οποίος έδωσε μια νότα δράσης στο παιχνίδι μας.

Το Σάββατο 14 Αυγούστου πήραν σειρά οι χορευτικές παραστάσεις και τα χορωδιακά τραγούδια, με θέμα την παράδοσή μας, ανέκαθεν είχαν ένα ηθικοπλαστικό χαρακτήρα και για τα μέλη αλλά και για τους θεατές. Ο ρυθμός και η αρμονία είναι χαρακτηριστικά τους στοιχεία και επιδρούν σε υπερθετικό βαθμό στον κάθε άνθρωπο. Την επιμέλεια του χορευτικού είχαν οι: Χαρίκλεια Ρόδη, Ρίτσα Κριμπένη και Θεοδώρα Μαγκλάρα. Μέλη του χορευτικού ήταν οι: Κυράτσω Κριμπένη, Ευγενία Κριμπένη, Θεοδώρα Μαγκλάρα, Ελένη Μούσιου, Μαρία Μούσιου, Γεωργία Μούσιου, Δήμητρα Τσούτσα, Ζαχαρένια Τούτσα, Μαρία Δαραβέλα, Παναγιώτα Ανδρίκου, Βασιλική Ανδρίκου, Ελένη Μακρή, Μαριλένα Χήρα, Γεωργία Μπράβου, Βαρβάρα Μπράβου, Κωνσταντίνα Γκόφα, Ευαγγελία Γκόφα, Παναγιώτα Γκόφα, Δήμητρα Κουρμούση, Χαράλαμπος Κοσμάς, Σπύρος Κοσμάς, Άγγελος Κοσμάς, Γεωργία Κριμπένη, Δημήτρης Κριμπένης, Αναστασία Σβίγγου και Δήμητρα Μανωλέση.
Την χορωδία επιμελήθηκε η Αλέκα Σμέρου, η οποία κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παρουσιαστεί ένα αξιόλογο πρόγραμμα, με επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια άψογα εκτελεσμένα. Μέλη της χορωδίας ήταν οι: Ευγενία Κριμπένη, Ζαχαρένια Τσούτσα, Δήμητρα Τσούτσα, Ελένη Μούσιου, Μαρία Μούσιου, Γεωργία Μούσιου, Αδαμαντία Σβίγγου, Αναστασία Σβίγγου, Κωνσταντίνα Σβίγγου, Μαρία Δαραβέλα, Γεωργία Μπράβου, Βαρβάρα Μπράβου, Κωνσταντίνα Γκόφα, Ευαγγελία Γκόφα, Παναγιώτα Γκόφα και Παναγιώτα Λυμπέρη.
Μετά από το χαρούμενο δίωρο που μας χάρισαν τα παιδιά ήρθε η ώρα για τις βραβεύσεις των παιδιών που κέρδισαν τον κρυμμένο θησαυρό «Κώστας Κόντος». Την βράβευση την έκανε ο ταμίας του Ιδρύματος «Κώστας Κόντος» Παναγιώτης Παπαϊωάννου.
Αμέσως σειρά πήρε το θεατρικό. Μια παλιά αλλά και τόσο επίκαιρη παράσταση το «Φωνάζει ο Κλέφτης» μας χάρισε άφθονο γέλιο με την γνωστή σε όλους μας Χαρίκλεια Ρόδη, να έχει οργανώσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια το όλο εγχείρημα. Ο ηθοποιοί που έπαιξαν ήταν οι: Νίκος Κόκκος, Χρήστος Κοντογιάννης, Έφη Ντακόλια, Σοφία Ανδρικοπούλου, Γεώργιος Κόκκος, Γεώργιος Καραχάλιος, Τάκης Δρούλιας και η Θεοδώρα Μαγκλάρα.

Το κλείσιμο των εκδηλώσεων το έκαναν και πάλι τα παιδιά, στην πλατεία του χωριού. Η τεχνική του πηλού πήρε σειρά η οποία απαιτεί δεξιοτεχνία και δημιουργική φαντασία. Οι κατασκευές από πηλό στο παρελθόν είχαν στο σύνολό τους κυρίως χρηστική σημασία και δευτερευόντως διακοσμητική. Πλέον, τα πήλινα αντικείμενα εκτός από την λαογραφική τους αξία πολλές φορές μπορούν να αποτελέσουν δείγμα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αναζήτησης. Στον διαγωνισμό πηλού πρώτη νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Γιουσέφ, δεύτερος ο Θάνος Κουνιάκης και τρίτος ο Νίκος Στούρας.
Αργότερα τα παιδιά «στήθηκαν» στην πρώτη γραμμή για δείξουν το ταλέντο τους και στις αθλητικές τους επιδώσεις.

Για τις εκδηλώσεις θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, για την έμπρακτη συμπαράστασή τους, το Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κώστας Κόντος» και κυρίως τον πρόεδρό του κ. Ανδρέα Ανδρικόπουλο που βρίσκεται δίπλα μας σε όλη αυτήν τη προσπάθεια. Ακόμη τον Δήμο Κλειτορίας και την Νομαρχία Αχαΐας για την βοήθειά που μας προσέφεραν σε αυτές τις εκδηλώσεις, στους ανθρώπους που βρίσκονται «πίσω από τις κάμερες», τον Γιώργο Κατσή για τα ηχητικά και την Βιολέτα Βουρτσιάνη για την επίπλωση των σκηνικών του θεατρικού και τέλος όλους όσους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και αυτό το καλοκαίρι.

*Τελευταία στιγμή έγινε τροποποίηση του προγράμματος λόγω του χαμού του φίλους μας και συμπατριώτη μας Κώστα Κριμπένη, πεθερό του προέδρου μας Σωκράτη Μούσιου.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: